Foto: Pixabay

Nedávno svět poměrně šokovala zpráva, že Elon Musk oficiálně kupuje celou sociální síť Twitter. Zprvu panovalo obecné nadšení, protože Elon Musk sliboval velké změny. Nyní však přicházejí zprávy, které zcela povzbudivé nejsou. Jde například o způsoby a podmínky vkládání tweetů ne jiné webové stránky nebo do služeb třetích stran.

Mnoho webových stránek, magazínů a časopisů (včetně našeho) často cituje či vkládá pomocí embed konkrétní příspěvky z Twitteru. Elon Musk měl však nápad, že by chtěl zpoplatnit možnost vkládání nebo dokonce i citování z ověřených účtů. Pro provozovatele webových stránek by ale zůstávala možnost pořídit si obrázek obrazovky či nějaký výřez a ten zde umístit.

Foto: Pixabay

Otázka ale je, zda nebude i toto nějak stíháno. Pravdou ale zůstává, že společnost Twitter se již v nedávné minulosti točila kolem změn v embedování. Upravila například některé JavaScripty, takže pokud autor příspěvku smazal příspěvek ze svého účtu, smazal se i ve všech webových stránek a služeb, kam byl vložen. Podle Twitteru jde o respektování vůle autora příspěvku, který ho již nechce mít zveřejněný.

Elon Musk, jakožto zkušený podnikatel, navrhl i další změny. Ty by se měly týkat služby Twitter Blue, která je podle něj pro předplatitele málo atraktivní. Chce ji proto více zatraktivnit. Zároveň Musk uvedl, že ve společnosti pracuje zbytečně mnoho lidí, takže uvažuje i o propouštění. To se prý bude týkat i generálního ředitele Paraga Agrawala, který je ve funkci teprve od loňského listopadu.

Zdroj: Endadget.com (odkaz)