Foto: Freepik

Windows 11 jsou na trhu již nějakou dobu, ale stále jednotlivé aplikace a části prochází určitými změnami. Jedna z nejpoužívanějších aplikací je rozhodně Průzkumník. Oproti Průzkumníkovi ve Windows 10 nabízí správu karet – resp. umožňuje mít v jednom okně více otevřených karet.

Tato funkce zde skutečně chyběla. Ke konci loňského roku navíc přišel Microsoft s určitým redesignem tohoto produktu. Nejvíce to je asi vidět na adresním řádku, který tak více odpovídá celkovému designu Windows 11. I když byla zachována tzv. Drobečková navigace, tak Průzkumník ztratil jednu ze svých užitečných funkcí.

Foto: Freepik

Již nebylo možné přetahovat soubory na jednotlivé části adresy v adresním řádku. V praxi to bylo veliké usnadnění, protože jste mohli vzít nějaký libovolný soubor a pouhým přetažením ho přesunout do jiné složky či podsložky. Právě s podzimní aktualizací již toto nebylo možné.

Nyní se ale zdá, že šlo možná o nedopatření, protože to zase je možné. Na oficiálních stránkách Microsoftu se ale žádná z těchto změn vůbec neuvádí. Nicméně v aktuální sestavě 22635.3430 je tato funkce defaultně aktivovaná. Toto se samozřejmě týká Beta verze, takže na nasazení si budeme muset chvíli počkat. Nicméně je to pravděpodobně otázka týdnů.

Zdroj: Zive.cz (odkaz)