Foto: Freepik

Podle nedávných dat z webu StatCounter téměř 70% uživatelů stále používá Windows 10, zatímco pouze přibližně 28% přešlo na novější Windows 11. Tento trend se mění jen pomalu a za poslední rok se na Windows 11 přesunulo jen kolem 6% uživatelů.

Proč se lidé tak váhavě přesunují na nový systém? Jedním z hlavních důvodů může být obtížnost upgradu. I když Microsoft se snaží zjednodušit proces migrace na Windows 11, požadavky na hardware, jako podpora TPM 2.0, činí některé starší počítače nekompatibilními. To znamená, že mnoho uživatelů, i když by rádi měli nejnovější verzi operačního systému, se s tím nemohou snadno vypořádat.

Foto: Freepik

Microsoft se tak ocitá v obtížné situaci. Na jedné straně chce propagovat nový Windows 11 s jeho vylepšenými funkcemi a zabezpečením. Na druhé straně musí zohlednit zájem uživatelů a zajistit, aby byl přechod na nový systém dostupný a snadný pro všechny.

Tento vývoj má klíčový vliv na plány Microsoftu ohledně budoucnosti Windows 11 a jeho inovací. Společnost bude muset pečlivě zvažovat, jak přimět uživatele k přechodu a zároveň udržet spokojenost s těmi, kteří zůstávají u Windows 10.

Zdroj: XDA-developers.com (odkaz)