Foto: Freepik

Naskýtají se ale i další otázky, jako například jak bude fungovat zcela přirozené rozmnožování ve vesmíru? Bude možné provozovat sex? Problém samozřejmě bude nízká gravitace, řídnutí kostí a ochabování svalů. Pokusy na potkanech navíc ukázaly, že pobyt ve vesmíru způsobuje problémy v topořivosti penisu.

Bohužel dosavadní pokusy probíhaly pouze na potkanech, protože nikdo z astronautů se neodhodlal vyjádřit se k tomu, zda je jeho penis schopen se ztopořit. Nejde pak o žádnou srandu, ale seriózní projekt financovaný agenturou NASA, který se týká narušení funkce erektilních tkání.

Foto: Freepik

Při pokusu se odborníci z Florida State University pokoušeli nasimulovat účinky mikrogravitace na skupině 43 krysích samců. Skupina potkanů byla navíc vystavena i určité dávce vesmírné radiace. Již po roce se u těchto potkanů objevoval problém s erektivními dysfunkcemi. To má samozřejmě zásadní vliv na případné rozmnožování.

Astronauti mají nařízené pravidelné cvičení jako určitou prevenci proti ochabování svalů. Z těchto údajů se dá proto usoudit, že případná lidská kolonie se bude muset rozmnožovat pouze laboratorně. Vzhledem k nízké gravitaci je velice pravděpodobné, že i případný porod by musel proběhnout císařským řezem. Každopádně by případní kolonizátoři měli počítat s tím, že postupně zřejmě ztratí schopnost rozmnožovat se přirozeným způsobem a samozřejmě mohou zapomenout na sex.

Zdroj: Medium.Seznam.cz (odkaz)