Foto: Freepik

V červnu, který je oficiálně Měsícem hrdosti, je na Steamu zdarma k dispozici hra „Tell Me Why“. Tuto kritiky uznávanou epizodickou adventuru si můžete během celého měsíce stáhnout a ponechat.

„Tell Me Why“ od vývojářského studia Don’t Nod, známého pro hry jako „Life is Strange“ a připravovaný „Lost Records: Bloom and Rage“, vypráví příběh Tylera Ronana a jeho sestry dvojčete Alyson. Tyler je trans muž a hra se zaměřuje na jeho životní zkušenosti, jak z minulosti, tak ze současnosti. Hráči mohou prozkoumat dětství obou sourozenců a zažít jejich příběh z jejich perspektivy.

Vývojáři „Tell Me Why“ nabízejí tuto hru zdarma po celý červen a vyzývají hráče, aby místo placení za hru podpořili charitativní organizace nebo projekty zaměřené na pomoc trans lidem. Na platformě X (dříve Twitter) napsali: „Tell Me Why je zdarma po celý červen 2024 na počest Měsíce hrdosti. Stejně jako v minulých letech vás žádáme, abyste své peníze a podporu věnovali trans-tvůrcům, trans-inkluzivním charitativním organizacím ve vaší komunitě a trans lidem v nouzi.“

Tato iniciativa běží od roku 2021 a každý rok během Měsíce hrdosti vývojáři nabízejí hru zdarma a vybízejí k podpoře trans komunity jinými způsoby.

Zdroj: Gamebot.cz