Foto: IT pro Tebe, autor: Lukáš Erlebach

Realme 12 Pro+ se pyšní širokou paletou funkcí a technických parametrů, které jej řadí mezi výkonná zařízení vyšší střední třídy. Srdcem tohoto smartphonu je výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2, který poskytuje dostatek síly pro plynulý chod aplikací a zvládá i náročné úkoly. Uživatelé mají možnost volby mezi variantami s 8 nebo 12 GB operační paměti LPDDR4X, což zajišťuje efektivní multitasking a rychlý přístup k aplikacím.

Co se týče úložiště, Realme 12 Pro+ nabízí varianty se 128 nebo 256 GB interní paměti typu UFS 3.1. To nejen poskytuje dostatek místa pro uživatelská data, ale zároveň přispívá k rychlejšímu čtení a zápisu dat, což ovlivňuje celkový výkon zařízení. Telefon běží na nejnovější verzi operačního systému Android 14 s nadstavbou Realme UI 5.0, což zajišťuje moderní uživatelské prostředí a několik užitečných funkcí.

Realme 12 Pro+ je také vybaven podporou 5G, což znamená rychlé a spolehlivé připojení k internetu ve vysoké kvalitě. S baterií o kapacitě 5000 mAh uživatelé mohou očekávat dlouhou výdrž během běžného používání. Rychlé 67W drátové nabíjení pak umožňuje rychlé doplnění energie, což je vítaná vlastnost pro ty, kteří chtějí minimalizovat čas strávený nabíjením a maximalizovat dobu využívání telefonu.

Celkově vzato specifikace Realme 12 Pro+ ukazují na zařízení, které kombinuje výkon, kapacitu úložiště a moderní funkce, aby uspokojilo potřeby náročnějších uživatelů ve střední třídě smartphonů.

Design

Realme 12 Pro+ přichází s designem, který zůstává věrný předchozím modelům, ale přináší několik vylepšení. Zadní část s koženkovou úpravou v kombinaci s kulatým designem kamery vytváří dojem luxusního zařízení. Displej s AMOLED technologií, 120Hz obnovovací frekvencí a maximálním jasem 950 nitů přispívá k atraktivitě zařízení, poskytujícímu uživatelsky příjemný vizuální zážitek. Na zadní části se pak nachází kulatý fotomodul obehnaný kovovým prstencem, což jen přidává na elegantnosti a luxusu.

Výkon

Díky procesoru Snapdragon 7s Gen 2 a volitelné paměti až 12GB RAM Realme 12 Pro+ poskytuje dostatečný výkon pro běžné úkoly. Přítomnost Realme UI 5.0 přináší uživatelsky příjemné prostředí s plynulým chodem a bezproblémovým multitaskingem. I přes některé UI bugy je celkový výkon uspokojivý. Při praktickém testování bylo možné pozorovat plynulý běh aplikací a snadný přechod mezi úlohami. Obecně vzato jsem se nestekal s tím, že by se zasekl. Veškeré úkoly i hry zvládal naprosto plynule a s přehledem.

Kamera

Fotoaparát Realme 12 Pro+ s hlavním 50MP senzorem a optickou stabilizací obrazu poskytuje kvalitní fotografie za dobrých světelných podmínek. Periskopový objektiv Omnivision OV64B s 64MP a možností 3× optického a 6× digitálního zoomu je zajímavým prvkem. Celkově nabízí solidní výsledky v oblasti fotografie i při nahrávání videí. Při praktickém testování jsme byli schopni zachytit detailní a ostře vykreslené snímky v různých světelných podmínkách. Osobně bych tento mobilní telefon řadil v kategorii fotoaparátu spíše jako lepší průměr.

Výdrž

Realme 12 Pro Plus disponuje baterií s kapacitou 5000mAh a rychlým 67W drátovým nabíjením, což zajišťuje dlouhou výdrž a rychlé doplnění energie. Baterie snadno vydrží celý den běžného používání i při využití maxima funkcí, což je příjemná vlastnost pro uživatele. Telefon se pak dokáže dobít z prázdné baterie do plné za 46 minut.

Závěr

Realme 12 Pro Plus přináší do střední třídy zajímavý mix designu, výkonu a fotografických schopností.Toto zařízení je prostě zajímavou volbou pro uživatele, kteří si potrpí také na vzhled a eleganci. Celkově vzato je tento model skutečně známkou luxusu. Při praktickém testování jsme si všimli, že telefon snadno zvládá jak běžné, tak i náročné úkoly a přináší uspokojivý uživatelský zážitek.

Děkujeme společnosti Realme za zapůjčení modelu Realme 12 Pro +.

Zdroj: uživatelské hodnocení Gamebot, informace poskytnuté společností Realme