Foto: Pixabay

Není to tak dávno, co nám vývojáři WhatsAppu přinesli novinky a již se chystají další. Tentokrát by podle všech zpráv mělo dojít ke zrušení jistého omezení, na které si mnoho uživatelů stěžuje. Zhruba čtyři roky zpátky nám WhatsApp představil možnost „Odstranit pro všechny.“ Jde o to, že když napíšete to, co nechcete nebo omylem zašlete zprávu někomu jinému, můžete ji z obou stran chatu vymazat.

Tato možnost byla původně dostupná pouze během sedmi minut následujících po odeslání zprávy určené ke smazání. To znamená, že například po deseti minutách s tím nic neuděláte. Nedávno WhatsApp toto časové omezení prodloužil na 4096 sekund, což je 1 hodina 8 minut a 16 sekund.

Foto: Pixabay

Podle serveru WABetaInfo by však v nové verzi WhatsAppu pro operační systém Android mělo být časové omezení zcela odstraněno. Bude zde tlačítko „Odstranit pro všechny“ a mělo by být jedno, kolik času uplynulo od odeslání této zprávy. Na snímku obrazovky, který unikl na WEBetaInfo je jasně vidět, že po kliknutí na odstranění zprávy se uživateli zobrazí dialogové okno, kde bude mít uživatel na výběr, zda chce odstranit zprávu pouze pro sebe nebo pro všechny.

Zdá se to jako velká novinka, ale například u konkurenčních aplikací Telegram nebo Instagram je běžnou praxí umožnit uživatelům mazat své vlastní zprávy ze svého vlastního chatu. Zároveň vývojáři i server WABetaInfo upozorňuje, že během vývoje a testování může dojít ještě k nějakým změnám. Třeba to bude po nich ještě větší překvapení.

Zdroj: xda-developers.com (odkaz)