Foto: Pixabay

Mobilní aplikaci Waze v poslední době využívá čím dál tím více lidí. Důvodem je skutečnost, že Waze dokáže zobrazit při daleké cestě na dovolenou poměrně věrohodně stupeň dopravy, dopravní nehody, zácpy nebo policejní hlídky. Nyní však Waze přišel s ještě lepší službou, resp. možností, jak být ještě více informován. Mateřská společnost Google totiž přišla s úpravou prvotní obrazovky, která se vám naskytne ještě před tím, než vůbec vyjedete.

Při plánování trasy z bodu „A“ do bodu „B“ vám standardně nabídne několik tras, ale nově bude zobrazovat i z jakého důvodu volila aplikace právě tyto trasy. Dozvíte se tak, zda vás nečeká nějaká kolona ještě před tím, než fyzicky vyjdete. Tato novinka je již v současné době k dispozici ve všech aktualizovaných verzích aplikace Waze a podle obecného názoru jde o jeden z nejdůležitějších upgradů v poslední době.

Foto: Pixabay

Hlavní výhodou mobilní aplikace Waze je, že jejím majitelem je od roku 2013 technologický gigant Google. Google si toto dopravní zpravodajství velice pečlivě střeží, a proto ostatní mapové aplikace musejí hledat alternativní způsoby, jak zobrazit aktuální dopravní informace. Obecně kritizovanou věcí ohledně Waze však zůstává jeho poměrně hrubé zpracování mapových podkladů, které je nesrovnatelně horší v porovnání třeba s naší aplikací Mapy.cz.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)