Foto: Freepik

Humane v e-mailu vlastníkům AI Pin uvedla, že obdržela zprávu o problému s nabíjením, který odhalil vážnou vadu v kvalitě baterie od třetí strany. Zatímco Humane nezmínila, zda skutečně došlo k požáru, upozornila, že některé bateriové články mohou představovat riziko požární bezpečnosti.

Společnost okamžitě vyzvala zákazníky, aby přestali používat nabíjecí pouzdro, zatímco ostatní nabíjecí příslušenství, jako je zesilovač baterie a nabíjecí podložka, zůstávají bezpečná, protože jejich baterie pocházejí od jiných dodavatelů. Humane zároveň pracuje na nalezení nového dodavatele baterií, aby předešla dalším problémům.

Foto: Freepik

Zákazníci, kteří si již zakoupili nabíjecí pouzdro za 149 dolarů, mají nyní nárok na dva měsíce předplatného zdarma jako kompenzaci. Společnost se snaží řešit situaci a poskytuje další informace ohledně možného vrácení nebo výměny zboží.

Incident přišel po jediné zprávě o problému s nabíjením při použití USB-C kabelu a napájecího zdroje třetí strany. Vyšetřování ukázalo, že dodavatel baterií nesplňuje standardy kvality společnosti Humane, což vedlo k okamžitému ukončení spolupráce s tímto dodavatelem.

Zatímco problém se týká pouze nabíjecího pouzdra, AI Pin, Battery Booster a Charge Pad od Humane zůstávají bezpečné k používání. Přesto, tento incident zdůrazňuje potenciální rizika, která mohou přinášet každodenní technologie, a připomíná nám, že je důležité být obezřetní i u zdánlivě běžných zařízení.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)