Foto: IT pro Tebe, autor: Lukáš Erlebach

Design a displej

POCO F6 Pro zaujme hned na první pohled svým elegantním designem. Černé a bílé varianty s hladkým sametovým sklem a zaoblenými hranami dodávají telefonu prémiový vzhled. Konstrukce z vysoce pevného hliníku a středový rám v matném provedení zvyšují odolnost a zároveň přidávají na estetice. Telefon je navíc vybaven hladkým čtyřstranným zakřiveným sklem, které je příjemné na dotek. Na zadní straně je příjemná 3D imitace kamene či břidlice, která dodává telefonu neobvyklí styl a eleganci.

Displej o úhlopříčce 6,67 palců s technologií WQHD+ 120Hz Flow AMOLED a rozlišením 2K je skutečně ohromující. S jasem až 4000 nitů a 3840Hz PWM stmíváním poskytuje výjimečnou kvalitu obrazu, a to i za slunečného dne. Certifikace TÜV Rheinland pro ochranu zraku je dalším plusem pro ty, kteří tráví hodiny před obrazovkou. Barvy jsou živé, kontrast vysoký a obnovovací frekvence 120 Hz zajišťuje plynulé přechody při hraní her i sledování videí.

Výkon a konektivita

Srdcem POCO F6 Pro je nejnovější čipová sada Snapdragon® 8 Gen 2, která zaručuje špičkový výkon. Tento procesor je vyroben pomocí 4nm technologie TSMC, což zajišťuje nejen rychlost, ale i energetickou účinnost. Spolu s Xiaomi HyperOS a až 1TB úložištěm poskytuje tento telefon rychlou a bezproblémovou konektivitu. LPDDR5X RAM a USF 4.0 zajišťují rychlé načítání aplikací a multitasking bez zádrhelů.

Optimalizace WildBoost 3.0 a technologie LiquidCool 4.0 s novým systémem IceLoop zajišťují, že telefon zůstane chladný i při dlouhodobém hraní náročných her. To ocení zejména hráči, kteří potřebují maximální výkon bez přehřívání zařízení. Navíc podpora 5G a nejnovějších Wi-Fi standardů zaručuje rychlé a stabilní připojení k internetu.

Fotografie a kamera

Fotoaparát POCO F6 Pro je dalším výrazným lákadlem. Hlavní 50MP kamera s technologií Dual Native ISO Fusion a OIS poskytuje jasné a detailní snímky i za špatných světelných podmínek. Tato technologie umožňuje kombinovat vysokou a nízkou citlivost ISO, což vede k lepším výsledkům v různých osvětleních. Režim Burst Mode 2.0 umožňuje rychlé a přesné zachycení pohybu, což je ideální pro sportovní a akční fotografie.

Algoritmus Ultra Night zajišťuje čisté noční snímky s přesným podáním barev díky fúzi více snímků umělou inteligencí. To znamená, že i ve velmi špatných světelných podmínkách můžete pořídit kvalitní fotografie. Pro milovníky videa je zde podpora 4K videa při 60 FPS, což umožňuje pořizovat mimořádně čisté video při vysoké snímkovací frekvenci.

Baterie a nabíjení

S 5000mAh baterií vydrží POCO F6 Pro celý den intenzivního používání. A když je třeba telefon dobít, 120W nabíjení HyperCharge ho nabije na 100 % za pouhých 19 minut. Tato rychlost nabíjení je obrovskou výhodou pro ty, kteří potřebují rychle dobít svůj telefon a být znovu na cestách. Kromě toho je telefon vybaven technologií pro optimalizaci spotřeby energie, což zajišťuje delší výdrž baterie při běžném používání.

Konektivita a další funkce

POCO F6 Pro podporuje široké spektrum sítí, včetně 5G, 4G, 3G a 2G, což zajišťuje skvělou konektivitu prakticky kdekoli. K dispozici jsou také dvě SIM karty, což je výhodné pro uživatele, kteří potřebují kombinovat pracovní a osobní číslo. Bezdrátová konektivita zahrnuje Bluetooth 5.3, Wi-Fi 7 a NFC, což rozšiřuje možnosti použití telefonu v různých situacích.

Telefon je také vybaven X-axis lineárním vibračním motorem, který zajišťuje haptickou zpětnou vazbu při hraní her a používání aplikací. Čtečka otisků prstů pod displejem a funkce AI Face Unlock zaručují bezpečné a rychlé odemknutí zařízení.

Závěr

POCO F6 Pro je skutečnou vlajkovou lodí, která přináší ohromující výkon, úchvatný displej a špičkovou kameru. S jeho elegantním designem, rychlým nabíjením a výkonným hardwarem je ideální volbou pro hráče, fotografy i technologické nadšence. Tento telefon nabízí vynikající hodnotu za peníze a nastavuje nový standard v oblasti mobilních technologií. Pokud hledáte telefon, který spojuje špičkový výkon s atraktivním designem a širokou škálou funkcí, POCO F6 Pro je tou správnou volbou.

Děkujeme společnosti Xiaomi za zapůjčení mobilního telefonu POCO F6 PRO.

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe, informace poskytnuté společností Xiaomi