Foto: Freepik

Změny v profesionálním dashboardu

Pokud jste tvůrce, spisovatel, herec nebo vlastníte podnik a máte na Instagramu profesionální účet, můžete nyní na svém panelu získat přístup k aktualizovaným funkcím. Kromě analýz a nástrojů pro sledování výkonu obsahu, které již byly k dispozici, přináší Instagram novou sekci s názvem „Best Practices“. Tato sekce nabízí praktické rady zaměřené na tvorbu obsahu, zapojení sledujících, dosah a také monetizaci.

Na svém blogu Meta uvedla, že tato funkce poskytne jak obecné tipy, tak personalizované rady přizpůsobené konkrétnímu výkonu účtu. „I když tvůrcem může být kdokoliv, uspět v této roli vyžaduje úsilí, čas a správné informace,“ uvedla Instagram Creators ve svém příspěvku.

Instagram
Instagram

Foto: Freepik

Jak funguje sekce „Best Practices“

Sekce „Best Practices“ je rozdělena do pěti hlavních oblastí: tvorba, zapojení, dosah, monetizace a pokyny. Každá oblast poskytuje tvůrcům konkrétní rady, jak zlepšit jejich obsah a zapojení sledujících.

  1. Tvorba: Tvůrci jsou motivováni, aby pravidelně vytvářeli Reels (krátká videa), sledovali trendy a přizpůsobili své příspěvky aktuálnímu dění na platformě. Tipy zahrnují například „zahrňte do svého plánu tvorby Reels“ nebo „vyzkoušejte trendující audio.“
  2. Zapojení: V této části Instagram povzbuzuje uživatele, aby se soustředili na hlubší zapojení s publikem. Mezi tipy patří „odpovídejte na komentáře do dvou dnů“ nebo „vytvářejte obsah, který podporuje delší interakce.“
  3. Dosah: Instagram nabízí tipy, jak zlepšit dosah a sledovat růst sledujících v dlouhodobém horizontu. Například „sledujte, jak lidé objevují váš obsah“ a „analyzujte růst sledujících v průběhu času.“
  4. Monetizace: Tato část se zaměřuje na to, jak mohou tvůrci zpeněžit svůj obsah. Instagram doporučuje tvůrcům, aby se vzdělávali v různých způsobech monetizace, například pomocí spoluprací nebo placených příspěvků.
  5. Pokyny: Uživatelé jsou upozorňováni na důležitost dodržování pokynů komunity Instagramu. Tato část tvůrcům připomíná, že jejich obsah musí být v souladu s pravidly platformy.

Jak získat přístup k těmto funkcím?

Profesionální panel je dostupný pouze prostřednictvím aplikace Instagram. Pokud jej ještě nemáte, můžete jednoduše aktualizovat aplikaci a přepnout svůj účet na profesionální. Stačí kliknout na tři tečky v pravém horním rohu vašeho profilu, přejít do nastavení a soukromí, a následně zvolit možnost „změnit typ účtu“ na profesionální.

Jednou z výhod profesionálního účtu je možnost sledovat detailní statistiky o výkonu příspěvků a příběhů, což pomáhá tvůrcům lépe pochopit, jak jejich obsah rezonuje s publikem. S novou sekcí „Best Practices“ Instagram rozšiřuje tuto funkcionalitu o konkrétní rady, jak zlepšit obsah a dosáhnout většího úspěchu na platformě.

Proč jsou tyto změny důležité?

Instagram se stal jednou z klíčových platforem pro tvůrce obsahu, kteří zde mají možnost oslovit miliony uživatelů po celém světě. V dnešní době, kdy je konkurence na sociálních sítích obrovská, je pro tvůrce důležité mít přístup k nástrojům, které jim pomohou optimalizovat jejich přítomnost na platformě. Nová funkce „Best Practices“ nabízí personalizované rady, které mohou tvůrcům poskytnout konkurenční výhodu.

Instagram slibuje, že tuto sekci bude průběžně aktualizovat, aby tvůrcům poskytoval nejnovější tipy a osvědčené postupy pro úspěšnou tvorbu obsahu.

Zároveň tato funkce poskytuje větší transparentnost ohledně toho, co Instagram považuje za klíčové faktory úspěchu – například pravidelnou tvorbu obsahu, interakci s publikem a dodržování komunitních pravidel. To umožňuje tvůrcům lépe přizpůsobit svou strategii na platformě a využít všech dostupných nástrojů ke zlepšení svého dosahu.

Závěr

Aktualizace profesionálního panelu na Instagramu přináší nové příležitosti pro tvůrce, kteří chtějí maximalizovat svůj dosah a zapojení publika. Nová sekce „Best Practices“ nabízí personalizované rady a tipy, jak zlepšit kvalitu obsahu a zvýšit úspěšnost na platformě. S ohledem na neustálý vývoj sociálních sítí je tato aktualizace krokem vpřed, který tvůrcům pomůže lépe porozumět dynamice Instagramu a uspět ve stále více konkurenčním prostředí.

Profesionální panel a nové postupy dávají tvůrcům nástroje, jak zefektivnit svůj přístup k tvorbě, zapojení i monetizaci. Stačí jen využít tyto nové možnosti a sledovat, jak se jejich online přítomnost rozvíjí.

Zdroj: Mashable.com (odkaz)