Foto: Freepik

WhatsApp pokračuje v úsilí stát se více podobným Instagramu, a to zejména v oblasti příběhů. Od doby, kdy Meta převzala WhatsApp před deseti lety, se tato platforma podrobila mnoha změnám, které ovlivnily způsob, jakým uživatelé sdílejí příběhy, statusy a dočasné zprávy. Nově se zdá, že WhatsApp přebírá další prvek z Instagramu tím, že umožní uživatelům označit své kontakty ve svých statusových aktualizacích.

Statusové aktualizace WhatsAppu jsou pohodlným způsobem, jak sdílet obrázky a videa s většinou kontaktů, aniž by uživatelé narazili na omezení přeposílání zpráv. Tyto aktualizace navíc zmizí po 24 hodinách a umožňují uživatelům větší tvůrčí svobodu díky možnosti přidávat poznámky, sdílet odkazy a textové příspěvky. Meta si však udržela WhatsApp jako platformu pro osobní komunikaci, na rozdíl od sociálních sítí Facebook a Instagram. To by se však mohlo změnit, protože beta testerům na WABetaInfo se nedávno podařilo odhalit novou funkci označování kontaktů ve statusových aktualizacích, podobně jako je to možné na Instagramu a Facebooku.

Foto: Freepik

I když není jasné, zda budou označení viditelní pro všechny, kdo si prohlížejí váš status, označení uživatele vám umožní upozornit je na vaši aktualizaci. Tato funkce může pomoci zabránit přehlížení a také sloužit jako skvělý způsob, jak sdílet obrázky s širším publikem nebo přidat speciální sdělení pro vybrané osoby.

Podrobnosti o této funkci jsou zatím skromné, ale zdá se, že WhatsApp věnuje pozornost vylepšování svých funkcí, včetně příběhů a statusových aktualizací. Vývojáři nedávno testovali nový design stavového panelu, který uživatelům umožňuje prohlížet médiální obsah, který jejich kontakty zveřejnily. Doufejme, že se o těchto novinkách brzy dozvíme více.

Zdroj: AndroidPolice.com (odkaz)