Foto: Freepik

Krok 1: Příprava dezinfekčního spreje

Nejprve si pořiďte speciální dezinfekční sprej určený pro čištění klimatizací. Tento sprej lze zakoupit v běžných autokosmetických prodejnách a jeho cena se pohybuje v řádu několika desítek korun. Sprej je navržen tak, aby účinně ničil bakterie a plísně uvnitř klimatizačního systému.

Krok 2: Umístění spreje do auta

Umístěte dezinfekční sprej na podlahu před sedadlem spolujezdce. Doporučuje se, aby sprej stál pevně a nemohl se při zapnutí klimatizace převrhnout.

Krok 3: Zapnutí klimatizace

Nastartujte auto a zapněte klimatizaci na plný výkon. Nechte vnitřní cirkulaci vzduchu, aby sprej mohl efektivně cirkulovat celým systémem. Aktivujte sprej podle návodu na obalu – obvykle stačí sprej zmáčknout, aby se uvolnil obsah, a nechat ho působit několik minut. Během této doby nechte dveře auta zavřené.

Krok 4: Vyvětrání auta

Po aplikaci dezinfekčního spreje nechte klimatizaci běžet ještě několik minut, aby se celý systém důkladně vyčistil. Poté vypněte motor, otevřete dveře auta a důkladně vyvětrejte, aby se odstranil zbytkový zápach dezinfekce.

Krok 5: Pravidelná údržba

I když je tento postup velmi efektivní, nezapomínejte na pravidelnou výměnu prachového filtru, což je klíčové pro udržení čistého vzduchu v autě. Doporučuje se tento proces dezinfekce klimatizace provádět alespoň jednou za rok, ideálně před začátkem letní sezóny, kdy je klimatizace nejvíce využívána.

Pokud dodržíte tyto jednoduché kroky, vaše klimatizace bude vždy čistá a bez nepříjemného zápachu. Existuje mnoho podrobných video návodů, které vám mohou krok za krokem ukázat celý proces, ale osobně jsem s touto metodou velmi spokojen a pravidelně ji používám.

Pamatujte, že čistá klimatizace není jen o pohodlí, ale také o zdraví, protože vdechování vzduchu znečištěného mikroby a plísněmi může mít negativní dopad na vaše dýchací cesty. Investice do dezinfekčního spreje je tedy malým krokem k lepšímu zdraví a komfortu při jízdě.

Zdroj: 7cfindustries.com (odkaz)