Foto: Freepik

Qsirch je výkonný vyhledávač navržený speciálně pro NAS společnosti QNAP, který usnadňuje uživatelům hledání potřebných souborů mezi velkým objemem dat. Vedle tradičního vyhledávání podle klíčových slov umožňuje také „sémantické vyhledávání“, které umožňuje přesné vyhledávání obrázků pomocí přirozených jazykových dotazů.

Amol Narkhede, vedoucí produktového managementu společnosti QNAP, vysvětlil: „Sémantické vyhledávání využívá techniky zpracování přirozeného jazyka k porozumění významu vět, což přináší větší přesnost ve srovnání s tradičním vyhledáváním podle klíčových slov.“ Společnost QNAP věří, že integrace umělé inteligence do vyhledávání souborů na NAS přináší uživatelům větší efektivitu a pozývá je k účasti na beta testování nové verze Qsirch 5.4.0.

Mezi klíčové novinky patří:

  • Sémantické vyhledávání řízené umělou inteligencí, které umožňuje uživatelům zúžit výsledky vyhledávání pomocí intuitivních dotazů a prozkoumat podobné obrázky.
  • Rychlé zobrazení dokumentů, které uživatelům umožňuje okamžitě prohlédnout obsah dokumentů po jejich vyhledání.

Sémantické vyhledávání je dostupné od verze Qsirch 5.4.0 beta a vyžaduje 64bitový x86 NAS s minimálně 8 GB RAM a operačním systémem QTS 5.0.1 (nebo novější) / QuTS hero h5.0.1 (nebo novější). Pro plné využití funkcí sémantického vyhledávání je potřeba nainstalovat QNAP AI Core z App Centra.

Zdroj: tisková zpráva společnosti Qnap