Foto: Freepik

Chytré doporučování

Zapomeňte na tápání nad mapou, s otázkou, kam jít. Nová funkce Map Google se postará o tento problém za vás. Když teď vyhledáte město, Google Mapy vám nabídnou upravené seznamy plné doporučení od místních obyvatel a známých cestovatelských webů. Tato funkce je rozvinutá ve více než 40 městech v USA a Kanadě a zahrnuje seznamy trendů, oblíbených míst a skrytých pokladů. Pokud si přejete, můžete vytvořit i vlastní seznam a sdílet ho se svými společníky. Tato možnost personalizace ještě více zefektivní vaše plánování cest.

AI pro lepší vyhledávání

Aktualizace Maps Google by nebyla kompletní bez implementace umělé inteligence. Nově používají AI k prozkoumání klíčových prvků míst, která navštívíte. Fotky, recenze, atmosféra – vše, co potřebujete vědět o restauraci, parku či baru, je zdůrazněno. Kromě toho vás aplikace informuje o popularitě jídel zveřejněných na fotografiích.

Foto: Freepik

Nový design

Kromě funkcí se mění i vzhled. Letos v létě se Mapy Google dočkají nového designu. Zahrne čistší domovskou obrazovku, méně karet a nové barvy špendlíků, které usnadní identifikaci připnutých míst. Tento nový design podtrhuje transformaci Google Map z jednoduché navigační aplikace na komplexní nástroj pro cestování a plánování.

Závěr

Mapy Google přinášejí inovace, které značně zjednodušují proces plánování cest. Díky seznamům a doporučením, podpořených umělou inteligencí a novým designem, je navigace a objevování nových míst snadnější než kdy dříve. Takže až se příště budete trápit nad plánováním dovolené, můžete vyzkoušet nové funkce od Google Map. Je pravdou, že mnoho z nich bude nejdříve dostupná v USA, ale je jistě jen otázkou času, než se dostanou i k nám.

Zdroj: Phonearena.com (odkaz)