Foto: Freepik

Je pravdou, že Google Mapy si po dlouhá léta držela svůj osobitý design a vzhled. Podle dostupných informací by ale tato služba měla nově dostat aktualizaci, v rámci které by mělo dojít k předělání celého uživatelského rozhraní. Celkově by tyto změny mohly změnit uživatelskou zkušenost.

Mimo to by měla nová grafika být o něco jednodušší, skromnější a přehlednější. Změnit se ale má nejen hlavní vzhled, ale i některé dílčí aplikace a funkce. Jedním z důležitých částí nové grafiky je rozhodně vzhled listů pro vybraná místa. To je ten list, který se vám zobrazí, když klepnete na jedno místo na mapě.

Foto: Freepik

Změna postihne i vyhledávání tras, což je stěžejní funkce celé aplikace. Textové pole pro zadání vyhledávaného výrazu nově nezabírá třetinu obrazovky, ale je o poznání skromnější. Celkově to ale působí skutečně přehledněji. Při vyhledávání tras se musí obvykle vybrat i způsob dopravy, který se nově nachází ve spodní části. Tyto novinky se nejdříve objeví u uživatelů s operačním systémem Android. Aktualizace by mohla přijít již během několika nadcházejících týdnů.

Zdroj: 9to5Google.com (odkaz)