Foto: Freepik

Mapy.cz je u nás jednou z nejpopulárnějších mapových navigací. Její hlavní předností je, že nabízí mimo klasických dopravních map i turistické mapové podklady. To jiné aplikace nenabízejí. Uživatelé ji proto hojně využívají nejen při řízení autem, ale při procházkách, projížďkách na kole nebo výletu na běžkách.

Nyní se ale v této aplikaci objevila i celkem povedená minihra. Tu připravili vývojáři Mapy.cz ve spolupráci z 1. IT Gymnáziem v Satalicích. Hra pojednává o životě Bedřicha Smetany. Na své by si měli přijít nejen milovníci hudby, ale také milovníci poznání a nebo rodiny na svém výletě.

Foto: Freepik

Hra přichází ku příležitosti 200 let od narození tohoto skladatele. Konkrétně bude hra dostupná od 2. března do 12. května tohoto roku. Hra není nijak náročná a uživatele naučí, jak vyhledávat v aplikaci nebo jak v ní měřit vzdálenost. Hra začíná jak jinak než v Litomyšli, kde se Bedřich Smeatana narodil a postupně hráče provede jeho životem.

Hrou vás provede mladík Láďa, s jehož pomocí budete procházet jednotlivé body zájmu. Připravit takové mini hry je určitě dobrý nápad. Já bych uvítal, kdyby si podobnou hru připravili i v turistických destinacích a rekreačních oblastech. Byla by to další aktivita, která by turistům prozradila něco o zdejší historii a zajímavých místech.

Zdroj: Mapy.cz (odkaz), Letemsveteapplem.eu (odkaz)