Foto: Freepik

Poslední dobou přichází český internetový gigant Seznam.cz s jednou novinkou za druhou ve své aplikaci Mapy.cz. Ta už dávno není jen navigační aplikací pro řidiče, jako je tomu v případě konkurenčních aplikací Google Mapy či Waze. Mapy.cz mají daleko širší využití i pro turisty, cyklisty či lyžaře.

Poslední novinka je ale zrovna myšlena zejména pro řidiče. Vývojáři představili prostřednictvím svého účtu na sociální síti X, dříve Twitter, nové vylepšení kruhového objezdu. Doposud vám kruhový objezd hlásil, kterým výjezdem máte vyjet. Nyní ale přidá i údaj, kolik metrů je vzdálený ten výjezd a celkové zpřesní váš pohyb po kruhovém objezdu.

Byla doba, kdy aplikace Mapy.cz neměla tolik novinek, ale podle aktivity v poslední době se dá usoudit, že pro Seznam.cz je jeho mapová aplikace jednou z priorit. Je to patrné z počtu novinek, které plynou jak do mobilní aplikace tak do desktopové verze.

Další věcí, kterou musím objektivně uznat je, že většinu těchto novinek skutečně uživatel využije. Nejedná se tak o novinky, které třeba můžeme občas zahlédnout u konkurenčních aplikací, které třeba mohly být složité na programování, ale uživatel je nijak nevyužije. Oblibě aplikace Mapy.cz pak logicky odpovídá i poměrně velká uživatelská základna.

Zdroj: Mapy.cz (odkaz)