Foto: Freepik

K celoživotnímu vztahu potřebujete, aby váš partner či partnerka byly empatičtí, chápaví, trpěliví a měli pro vás porozumění. To bývá u lidí vzácné, a proto se často musíme spokojit s nějakým kompromisem. Kdo je však dokonalý, to je umělá inteligence. Lidé poslední dobrou propadají chatování a randění s umělou inteligencí.

Ta je totiž taková, jakou bychom ji chtěli mít. To, co vypadalo celkem nevinně se ale začíná měnit ve vážný problém. Druhým problémem je, že se umělá inteligence používá v seznamovacích aplikacích, jako je Tinder. Ta se používá především k co nejlepšímu spárování jednotlivých uživatelů na základě vložených dat.

Foto: Freepik

Vtipné je, že existuje aplikace od startupu Volar, která může vaším jménem odesílat zprávy druhé straně, aby zjistila, jestli máte něco společného a zda se máte vůbec sejít. V extrémním případě se tak lidé odnaučí seznamovat přirozeným způsobem. Člověk ale potřebuje reálný sociální kontakt. Pokud místo toho bude mít pouze chatbota, je to špatné.

Na druhou stranu asi není úplně zlé, mít chatbota jako zpovědníka, komu se prostě můžete svěřit a vypovídat se o vašem trápení. Místo toho, abyste tím obtěžovali své blízké nebo kamarády. Každopádně je zapotřebí mít na paměti, že lidský kontakt je nenahraditelný a pokud se ze seznamování a randění vytratí romantika, ale bude to jen hra umělé inteligence, bude to hodně smutné. Právě neúspěšnými pokusy na rande se učíme mnoho věcí. Je to náš první kontakt s druhým pohlavím s cílem zaujmout ho.

Zdroj: TheVerge.com (odkaz)