Foto: Freepik

Google plánuje spustit aktualizace svých hodnotících systémů v květnu s cílem zajistit, že obsah s nejnižší kvalitou bude mimo výsledky vyhledávání. Tato revize algoritmu bude mít za cíl lépe rozpoznat obsah vytvořený pomocí umělé inteligence, což je často obtížně identifikovatelný.

Podle zástupců Google se nová aktualizace opírá o zkušenosti z předchozích úprav algoritmu provedených v roce 2022, které byly zaměřeny na redukci neužitečného obsahu. Společnost také uvedla, že tyto změny posílí svůj přístup k boji proti spamu SEO generovanému umělou inteligencí.

Foto: Freepik

Změny od Google budou zahrnovat vylepšené hodnotící systémy, které pomohou lépe identifikovat nekvalitní obsah a stránky vytvořené primárně pro vyhledávače místo pro uživatele. Tato aktualizace by měla také snížit výskyt spamových, neoriginálních výsledků vyhledávání o 40 procent.

Jedním z hlavních cílů této aktualizace je vypořádat se s automatizovaným obsahem, který je často vytvářen sofistikovanými metodami a může být obtížně identifikovatelný. Google také hodlá lépe rozpoznávat weby hostující nekvalitní obsah od třetích stran a stránky využívající expirované domény k vytváření klikacích mlýnů.

Zlepšení výsledků vyhledávání po aktualizaci nebude ihned viditelné, protože Google dává majitelům webů čas na přizpůsobení se novým podmínkám. Aktualizace vyhledávače vstoupí v platnost 5. května, a je očekáváno, že přinese výrazné změny v zobrazení výsledků vyhledávání.

Engadget.com