Foto: Freepik

Mobilní telefony jsou dneska již nezbytnou součástí našich životů. Více než na funkčnost nebo kvalitu mobilního telefonu se dnes hledí na značku. Portál PerfectRec se rozhodl zjistit, jaká je uživatelská spokojenost dvou největších značek, a to Apple a Samsung. Doposud byli nejspokojenější zákazníci u Applu.

Znovu upozorňuji, že se nebavíme o kvalitě, protože dle našich porovnání vychází iPhone při poměru ceny a výkonu velice nevýhodně. Na druhém místě byl u uživatelů právě Samsung. Právě tento portál uveřejnil celkem překvapivou zprávu, že se priority uživatelů obrátily. První ve spokojenosti je totiž nyní Samsung.

Foto: Pixabay

Možná to souvisí s problémy, které se objevily u nového modelu iPhone 15, a to konkrétně s extrémně malou výdrží baterie, která je jen 3 877 mAh. Standardní cena tohoto modelu je okolo 21 000 Kč. Když porovnáme konkurenci třeba v podobě Xiaomi Redmi A2, který stojí 1 790 Kč, tak vidíme, že je to skutečně směšné.

Upřímně řečeno – tento mobilní telefon by měl být zařazen v ekonomické kategorii a pokud ho někdo koupí, je to z loajality ke značce. Proto může být pro Apple celkem zásadní, že spokojenost uživatelů klesá. Není rozhodně jediný důvod, proč by nemohl iPhone mít větší kapacitu baterie nebo větši operační paměť či kvalitnější fotoaparát.

Zdroj: 9to5mac.com (odkaz)