Foto: Freepik

Elon Musk je sice známý jako miliardář, ale pro mnohé lidi je především snílek. Jeho obdivuhodné plány jsou ve většině případů nereálné stejně jako termíny, které si stanovuje. Jedním z jeho projektů je i elektromobil Tesla Cybertruck. Jde o pickup, který měl být rychlý, odolný, neprůstřelný a vyrobený z nerezavějící oceli bez povrchové úpravy.

Cybertruck měl zdolat prakticky jakýkoliv terén nebo i vodní tok. Koncem minulého roku se dokonce první zákazníci dočkali svých vlastních modelů. Nikoho asi nepřekvapí, že jsou tyto elektromobily skutečně drahé. Během zimy byly ale Cybertrucky u svých nových majitelů vystaveni přirozeným povětrnostním podmínkám anyní se na nich objevují rezavé skvrny.

Foto: Freepik

Na fóru Cybertruck Owners Club si jeden uživatel stěžuje, že své auto dostal 1. února a hned při prodeji byl prý upozorněn na to, že déšť a vlhkost může způsobit korozi. Na korozi prý podle uživatele stačí i dvy deštivé dny. Jiní uživatelé na tomto fóru dokonce uvádí, že se jim koroze objevila i po umytí auta.

Při představení prvního prototypu v roce 2019 se ale Elon Musk chlubil, žejeho Cybertruck je vysoce odolný a prý dokonce neprůstřelný. Zajímavé je, že Cybertruck zrezivý dříve než Škoda Felicie, která touto vadou byla vyloženě pověstná. Za peníze, které uživatelé zaplatí za Cybertruck by si přitom mohli pořídit klidně nějaký sportovní vůz.

Zdroj: CyberTruckOwnersClub.com (odkaz)