Foto: Freepik

Soukromí je dneska stále citlivější téma. Mnoho uživatelů si možná ani neuvědomuje, kolik údajů se o nich sbírá a co vše technologické společnosti vědí. Proti určitému druhu špehování nic nezmůžeme. Existují ale možnosti, jak můžeme ochranu svého soukromí alespoň maximalizovat.

Někdy je ale ochrana soukromí až překvapivě jednoduchá. Například v nejpoužívanější chatovací aplikaci WhatsApp má téměř každý uživatel aktivní funkci upozornění na přečtenou zprávu. I to je svým způsobem zásah do soukromí, protože každý přesně ví, kdy používáte svůj mobil.

Foto: Freepik

Celý proces vypnutí těchto upozornění je až překvapivě jednoduchý. V první řadě ale musíte mít nainstalovanou poslední verzi této aplikace. V pravém horním rohu klikněte na ikonku nastavení (tři tečky). V „Nastavení“ pak zvolíte možnost „Soukromí“. Právě v této nabídce je možné si upravit, co WhatsAppu poskytneme za údaje.

Mimo jiné je zde i možnost „Oznámení o přečtení“. Defaultně bývá tato funkce zapnutá, což znamená, že druhá strana vidí, kdy jste online a kdy jste si přečetli zprávu. Když deaktivujete tuto funkci, získáte tím alespoň část soukromí. Váš vedoucí nemusí vědět, že o půlnoci ještě nespíte.

Zdroj: Mobilizujeme (odkaz)