Foto: Freepik

Mezi lidmi se neustále řeší bezpečnost, a to právem. V digitálním prostoru se totiž pohybuje neustále mnoho hackerů a podvodníků. To byl i jeden z důvodů, proč vývojáři aplikace WhatsApp přišli nedávno s možností mizejících zpráv. V praxi jde o to, že si nastavíte možnost zobrazení zprávy pouze jednou a po přečtení na druhé straně bude smazána.

Nyní se tato funkce dočkala vylepšení, protože je nově možné zasílat i mizející hlasové zprávy, které si poslechnete přesně jen jednou. To vám umožní sdělit přes hlasovou zprávu i ty nejcitlivější informace bez strachu z eventuálního vyzrazení obsahu zprávy. Tyto zprávy jsou navíc zabezpečeny i koncovým šifrováním.

Foto: Freepik

Pro odeslání mizející hlasové zprávy stačí otevřít chat, podržet mikrofon a posunout prst nahoru, aby se nahrávání uzamklo. Nyní zvolte symbol „1“, čímž aktivujete funkci mizejících hlasových zpráv. Nejde navíc o jedinou změnu. Nedávno přišla třeba celkem zásadní změna vzhledu uživatelského prostředí.

Dále se zde objevila i možnost využít na jednom mobilním zařízení dva účty, což byla velice očekávaná funkce. Za mne je to velice potřebné, protože můžete oddělit pracovní a soukromou konverzaci. Mnoho lidí trpělo tím, že i ve volném čase byli neustále konfrontováni s pracovními dotazy. Jestliže chcete svůj druhý účet na vašem mobilním telefonu, potřebujete mít mobilní telefon, který podporuje dvě SIM karty. Pro každý účet si pak můžete zvolit zvláštní nastavení.

Zdroj: FB.com (odkaz), metro.co.uk (odkaz)