Foto: Freepik

Služba Uložto.cz je bohužel ukončena tak, jak ji známe. V minulosti byla tato služba velice populární, a to zejména jako místo, kde se dala sehnat různá data. Bývalo to místo, kde se dal stáhnout prakticky jakýkoliv film, hudba či kniha. Je samozřejmě jasné, že v tuto chvíli se příliš neřešila autorská práva.

Konec Ulož.to se dal čekat, protože prostě na tomto úložišti byly volně k dispozici autorsky chráněné soubory. Ulož.to to nejdříve řešil tak, že předal odpovědnost za vlastnictví či oprávnění manipulovat s nahrávanými soubory na uživatele. Ti to příliš neřešili, a tak jen potvrdili, že mají autorská práva k filmu a vesele ho nahráli.

Podle evropské legislativy ale za nahraná média odpovídá nejen uživatel, ale i webový portál, kde jsou veřejně ke stažení. Po náročném boji a pod velkým tlakem muselo Ulož.to změnit celý svůj koncept. Nyní je z něho v podstatě cloudová služba, která silně konkuruje Google Disku, protože každému registrovanému uživateli nabízí zdarma 50 GB prostoru na jeho data.

Tato data již není možné veřejně sdílet a ani není možné zaslat žádný odkaz ke sdílení. Rozhodli jsme se proto nabídnout nějaké vhodné alternativy k platformě Ulož.to, které ještě fungují a nabízejí podobné či lepší funkce a možnosti. Nikdo ale neví, jak dlouho vydrží odolávat Evropské unii. Ulož.to bylo v centru dění i z toho důvodu, že bylo největší.

Foto: Freepik

1. Přehraj.to – Přehrávejte i stahujte zdarma

Přehraj.to nabízí kombinaci přehrávání a stahování souborů zdarma. Tato platforma umožňuje uživatelům streamovat obsah online a zároveň ho stahovat pro offline použití. Přehraj.to podporuje různé formáty souborů a poskytuje uživatelsky přívětivé rozhraní pro snadné ovládání obsahu.

2. FastShare Cloud – Nahrávání a Sdílení Zdarma

FastShare Cloud se zaměřuje na rychlé nahrávání a sdílení souborů zdarma. Tato platforma nabízí uživatelům prostor pro ukládání souborů a umožňuje snadné sdílení prostřednictvím odkazů. FastShare Cloud zdůrazňuje jednoduchost a rychlost při práci s soubory.

3. Datoid – Super Stahování Zdarma i s Neomezenou Rychlostí

Datoid se pyšní super stahováním zdarma a neomezenou rychlostí. Tato platforma poskytuje uživatelům možnost stahovat soubory bez omezení a s vysokou rychlostí přenosu dat. Datoid je vhodný pro ty, kteří hledají efektivní způsob stahování obsahu.

4. Sdílej.cz – Pohodlná Alternativa k Ulož.to

Sdílej.cz představuje pohodlnou alternativu k Ulož.to. Tato platforma umožňuje uživatelům snadno nahrávat a sdílet soubory. Sdílej.cz se snaží poskytovat uživatelsky přívětivé prostředí pro pohodlnou práci se soubory.

5. Webshare – Stahování a Nahrávání Zdarma

Webshare je komplexní platforma pro stahování a nahrávání souborů zdarma. Uživatelé mohou využívat prostor pro ukládání souborů a sdílet je s ostatními. Webshare zdůrazňuje bezpečnost a spolehlivost při manipulaci se soubory.

6. eDisk – Sdílení Souborů Zdarma

eDisk je známý pro své možnosti sdílení souborů zdarma. Tato platforma umožňuje uživatelům snadno nahrávat a sdílet soubory s ostatními. eDisk poskytuje možnost spravovat soubory online a získat přístup k nim odkudkoli.

Závěr

Cílem zcela zjevně je, aby každý měl v počítači jen ty filmy, které si zaplatí. Stejně tak hudbu může mít oficiální například na Spotify. Pro některé uživatele to bude těžké, protože mají stažené stovky filmů „nelegálně“ a nyní již nemohou v tomto shromažďování dál pokračovat. Nicméně je jasné, že autorům těchto děl náleží spravedlivá odměna za jejich práci. Dotázal jsem se několika uživatelů a nejčastější důvod pro používání tohoto nelegálního způsobu byl, že se chtějí jen kouknout na film jednou, aby zjistili, zda si ho mají vůbec kupovat.

Prozatím ale stále fungují alternativy, které umožňují veřejné sdílení dat a nabízí své výhody a unikátní funkce, což umožňuje uživatelům najít optimální řešení podle svých individuálních potřeb. Při výběru platformy je důležité zvážit faktory, jako jsou rychlost přenosu, bezpečnost a snadné ovládání rozhraní, aby byla zaručena pohodlná a efektivní práce s soubory online.

Aktualizováno 16.6.2024

 

 

Zdroj: MPO.cz (odkaz), ExpressInfo.cz (odkaz)