Foto: Freepik

YouTube v nedávné době zavedlo testování umělé inteligence, která bude kategorizovat a shrnovat komentáře pod videem. Zároveň se YouTube rozhodlo silně zakročit proti všem uživatelům, kteří používají tzv. AdBlock, což je blokátor reklam. Uživatelé tak obcházení sledování reklam, což je vlastně taková „daň“ za to, že můžete konzumovat cizí obsah zadarmo.

Pokud s reklamou nesouhlasíte, můžete si zaplatit YouTube Premium. Pokud YouTube zjistí, že používáte ve svém prohlížeči AdBlock, tak vás vyzve k odinstalování a přechodu na tarif zdarma s povinností sledovat reklamy a nebo tarif Premium. Někteří uživatelé to obchází tím, že používají například Microsoft Edge, u kterého ještě nějaké AdBlock rozšíření fungují.

Nečeké ale je, že YouTube se rozhodlo prakticky obratem zdražit tarif YouTube Premium. Zdražení se prozatím týká uživatelů z Rakouska, Chile, Austrálie, Argentiny, Německa, Turecka a Polska. I když se tato vlna zdražení prozatím nedotkla uživatelů z České republiky, tak není vyloučeno, že v budoucích týdnech dojde zdražování i k nám.

Foto: Freepik

Co nabízí YouTube Premium?

Tuto aplikaci bych přirovnal trochu k Spotify. Máte možnost sledovat videa bez reklam, stáhnout si je offline a zároveň nabízí další služby. Výhodou také je, že můžete sledovat videa na pozadí, což je za mne velice užitečná funkce. Mimo to dostane uživatel i přístup k prémiovému obsahu.

Zdroj: GSMArena.com (odkaz)