Foto: Freepik

Je asi běžnou praxí, že jakmile někdo uveřejní nějaké video na sociálních sítích či na YouTube, tak má každý pocit, že se k tomu musí vyjádřit. Každý si zřejmě myslí, že všemu rozumí a že musí svůj názor sdělit světu. Díky tomu se pod videem na YouTube může nashromáždit i velká porce komentářů. 

Nikdo je ale nechce pročítat všechny, protože počet komentářů u videí může sahat i do jednotek stovek. Proto YouTube přichází s poměrně chytrým řešením a nasadí umělou inteligenci, která vám shrne stručně to, co se píše v mnoha komentářích. Jde o čerstvou novinku, která je prozatím v testovací fázi.

Foto: Freepik

Prozatím se novinka týká pouze předplatitelů YouTube Premium, kteří se přihlásili do testování nových funkcí. Ti si již brzy budou moci vyzkoušet sílu chatbota používaného právě platformou YouTube. V praxi to bude vypadat tak, že umělá inteligence shrne jednotlivé komentáře pod souhrnné nadpisy.

Po rozkliknutí těchto nadpisů se pak zobrazí všechny související komentáře s tímto tématem. YouTube prý i nadále ponechá tvůrcům videí pravomoc k odstranění jakýchkoliv komentářů, které jim připadají z nějakého důvodu nepravdivé. Důležité je upozornit na to, že možnost shrnutí komentářů nebude z počátku dostupná u všech videí.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)