Foto: Freepik

Nicméně, existuje další hráč na poli navigačních aplikací, který nabízí něco, co Google Maps nemá – Petal Maps. A to je právě ta funkce, která Petal Maps činí výjimečnými – schopnost odesílat povely do chytrých hodinek Huawei Watch GT4 spolu s dalšími praktickými funkcemi.

Osobně jsem na několika cestách testoval fungování Petal Maps. Zdálo se mi, že to je prostě jen klasická navigace, která se liší jen nepatrně, ale pak mne jeden povel zarazil. Mapy řekli: „Zpomalte prosím, blíží se prudká zatáčka“. Skutečně zde byla prudká zatáčka.

Jel jsem asi o půlnoci v naprosté tmě neznámou silnicí a objevila se „vracečka“, která by mne při stávající rychlosti mohli vynést. Na mapě vypadala jako normální zatáčka. Tím, že jsem udělal, jak mi aplikace řekla, jsem zatáčku krásně a plynule projel. Tato funkce vám tak může pomoci v situacích, kdy jste ztratili pojem o čase a rychlosti.

Foto: IT pro Tebe, autor: Lukáš Erlebach

Další výhodou této funkce je, že umožňuje řidičům udržet svou pozornost na silnici, aniž by museli neustále sledovat obrazovku telefonu. To znamená méně odvrácených pohledů od silnice a více koncentrace na řízení. To zlepšuje bezpečnost a snižuje riziko nehod.

Kromě varování před zatáčkami poskytují Petal Maps i další užitečné informace, jako jsou informace o rychlosti, změnách rychlosti, vzdálenosti k dalším sjezdům nebo dalším důležitým body na trase. To vše zlepšuje vaši navigační zkušenost a umožňuje vám plně se soustředit na řízení.

Celkově lze říci, že funkce Petal Maps, které jsem používal ve spolupráci s Huawei Watch GT4, přináší do světa navigace něco nového a užitečného. Mimo to, že se mi na hodinkách zobrazují pokyny a já tak nemusím odvracet hlavu od silnici nabízí bezpečnostní prvky, které mohou chránit řidiče a zvýšit bezpečnost na silnici. Zpomalte, když se blíží prudká zatáčka, a užijte si bezstarostnou a bezpečnou jízdu s Petal Maps.

Zdroj: Huawei.com, uživatelská zkušenost