Foto: Freepik

Asi největší technologickou společností vůbec je Google. Možná vás někdy napadlo, jak je možné, že takto obrovský technologický gigant má tu nejprimitivnější internetovou stránku ze všech. Na jeho stránce jsou v podstatě akorát dvě tlačítka a jedno textové pole s logem. Takto to u Googlu fungovalo prakticky od začátku, ale nyní se chystá na revoluční změnu.

Tou revoluční změnou by měla být změna úvodní stránky. Podle dostupných zpráv není vyloučeno, že se domovská stránka Googlu připodobní třeba platformám jako Bing či Yahoo. V mobilní verzi máme možnost používat „Google Discovery“, což je v podstatě jen presonalizovaný zpravodajský kanál.

Foto: Freepik

Je tak možné, že tento zpravodajský kanál bude v nějaké podobě integrován i na desktopovou verzi. Již se objevily první návrhy, kde na úvodní stránce je místo bílé barvy několik informačních karet, které zobrazují zprávy, počasí či akcie. Jde o jakýsi trend, který můžeme vidět prakticky všude a na všech platformách.

Bohužel nějaké konkrétní informace nejsou k dispozici. Víme pouze, že Google na tom usilovně pracuje. Není tak jisté, zda vše nabídne nové prostředí nebo zda dá možnost personalizovat si úvodní stránku podle sebe. Nicméně za sebe mohu říci, že pár widgetů bych uvítal, jako jsou zprávy, počasí, email a kalendář. Obecně se dá ale říci, že to nebude pravděpodobně trvat dlouho, protože Google již něco podobného testuje na mobilních telefonech.

Zdroj: Arstechnica.com (odkaz)