Foto: Freepik

Pokud jste někdy hledali cestu v neznámém městě nebo se snažili najít konkrétní místo v hustě zastavěné oblasti, určitě znáte pocit ztracení. Právě zde vstupuje do hry pěší navigace s rozšířenou realitou, která vám může výrazně usnadnit život.

Co je to pěší navigace s rozšířenou realitou?

Pěší navigace s rozšířenou realitou je inovativní způsob, jak najít cestu k vašim cílům, a to s pomocí vašeho chytrého telefonu a speciálních aplikací, jako je Mapy Petal. Tato technologie využívá kameru vašeho telefonu a GPS systém, aby vám poskytla real-time informace o vaší trase, které jsou zobrazeny přímo na obrazovce telefonu jako součást reálného prostředí.

Jak používat pěší navigaci s rozšířenou realitou

  1. Zadejte cíl: Začněte tím, že zadáte požadovaný cíl do aplikace Mapy Petal. Ujistěte se, že máte nainstalovanou nejnovější verzi této aplikace pro optimální funkčnost.

  2. Klepněte na tlačítko pro pěší navigaci: Po zadání cíle klepněte na velké modré tlačítko dole na obrazovce a vyberte možnost „Pěší navigace.“

  3. Zvolte pěší navigaci s rozšířenou realitou: V menu pěší navigace si vyberte možnost „Pěší navigace s rozšířenou realitou.“

  4. Zapněte pěší navigaci s rozšířenou realitou: Po vybrání této možnosti se vaše kamera aktivuje a začne zobrazovat real-time informace na obrazovce telefonu. Můžete vidět směrové šipky, ikony cíle a další navigační prvky přímo na ulicích vašeho okolí.

Foto: IT pro Tebe, autor: Lukáš Erlebach

Výhody pěší navigace s rozšířenou realitou

  • Intuitivnost: Používání této technologie je mnohem intuitivnější než tradiční mapy. Místo abyste se dívali na abstraktní mapu, vidíte svou trasu přímo v reálném prostředí.

  • Přesnost: Díky GPS a kameře je pěší navigace s rozšířenou realitou mimořádně přesná. Nikdy se neztratíte.

  • Zážitek: Je to fascinující zážitek vidět, jak se virtuální navigační prvky spojují s reálným světem kolem vás.

Použijte technologii rozšířené reality v navigaci a udělejte jí více intuitivní. S pěší navigací s rozšířenou realitou můžete snadno najít cestu k vašim cílům a přitom si užít zcela nový zážitek z navigace. Stačí jen mít svůj chytrý telefon a aplikaci Mapy Petal. Ztracení v uličkách města patří minulosti!

Konkurence pro navigaci Google Maps

O tom, že Petal Maps se dynamicky rozrůstají a začínají tvořit poměrně vážnou konkurenci Google Mapám, jsme vás informovali již v předchozím článku (zde). Na počátku mobilních navigací šlo hlavně o pohodlí a maximální servis pro řidiče. Postupem času ale začali využívat tyto navigace i turisté a pěší obecně.

Pro pěší turistiku mimo města se osvědčily Mapy.cz, které mají dobře propracované mapové podklady. Pro turistiku ve městě jsou na prvních místech, alespoň dle našeho hodnocení, dva konkurenti. Je to Google Maps a Petal Maps. Oba totiž nabízejí shodně možnost navigace pěších pomocí rozšířené reality.

Jedním z klíčových faktorů, který dává pěší navigaci s rozšířenou realitou konkurenční výhodu, je fakt, že spojuje digitální svět s reálným prostředím. To umožňuje uživatelům mnohem intuitivnější a poutavější navigační zážitek, což může přilákat mnoho uživatelů zpět od tradičních navigačních aplikací.

Dále stojí za zmínku, že trh pro pěší navigaci s rozšířenou realitou se rychle rozrůstá. Vývojáři a technologické firmy se snaží přinést stále více inovací a vylepšení, což znamená, že uživatelé mají k dispozici stále více možností. To vede k zdravé konkurenci, která může vést ke zlepšeným službám a novým funkcím pro uživatele.

Doposud byl Google brán jako technologická špička, ale nyní se budou muset jeho vývojáři pořádně „otáčet“ kvůli rychle a dynamicky rostoucím mapám Petal maps. Nejvíce z toho budou ovšem těžit obyčejní uživatelé, protože konkurence byla vždy hnacím motorem vývoje a nových funkcí.

Zdroj: petalmaps.com (odkaz)