Foto: Freepik

Uživatelé WhatsAppu většinou chtějí mít pocit soukromí. Rádi mají uzavřený okruh přátel, se kterými komunikují a nemají příliš rádi nevyžádané hovory. Tím spíš, pokud se jedná o nějakou marketingovou agenturu. Přesně to si asi řekli vývojáři WhatsAppu, když přemýšleli nad aktuální novinkou.

Ve WhatsAppu teď totiž přibude nová funkce ztišení hovorů od neznámch volajících. Pokud tak někdo vás bude chtít kontaktovat či spamovat, uvidíte sice příchozí hovor, ale jen v oznamovací liště. Neuslyšíte vyzvánění ani vibrace. V případě, že by se jednalo o něco skutečně důležitého, můžete číslo dohledat v protokolu hovorů.

Foto: Freepik

Druhá novinka je pak také ze světa soukromí. Jde o chytrého průvodce, který by uživatelům měl pomoci aplikaci nastavit tak, aby co nejvíce využili její potenciál. Uživatel bude mít také možnost zvolit „Spustit kontrolu soukromí“ v nastavení soukromí. Průvodce vás v tomto případě provede postupně jednotlivými úrovněmi zabezpečení.

Obě tyto funkce spolu souvisí, protože si v nastavení soukromí budete moci zvolit možnost: „Vybrat, kdo mne může kontaktovat“. Tím si jednoduše sami určíte, jestli se vám mají zobrazovat i příchozí hovory od cizích telefonních čísel či nikoliv.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)