Foto: Freepik

I když je komunikační aplikace WhatsApp velice populární mezi uživateli, čas od času narazí na nějaký problém. Nejde ani tak o chybu jako spíš o chybějící funkci či schopnost. Některé konkurenční komunikační aplikace totiž nabízejí mnohdy vyspělejší a rozsáhlejší funkce, než WhatsApp.

Jedním z těchto problémů, se kterým se musejí uživatelé WhatsAppu vypořádat, je fakt, že na jednom zařízení mohou používat pouze jeden účet. V nové beta verzi přišli vývojáři s tím, že uživatelům nabídnou možnost mít více registrovaných účtů na jednom mobilním zařízení.

Foto: Freepik

V praxi to bude vypadat asi velice podobně jako v případě Instagramu, který vlastní také společnost Meta Platforms. V dolní části budete mít vyskakovací okénko, kde se zobrazí aktuální účty a možnost přidat nové. Veškeré účty budou uloženy i ve vašem zažízení a můžete se z nich bez problémů odhlásit prakticky kdykoliv.

Tuto funkci uvítáte zejména v případě, kdy máte více čísel – pracovní a osobní – a používáte WhatsApp jako hlavní komunikátor s kolegy i s rodinou. Rozhodně ale nechcete mít tyto konverzace promíchané. Nově je tak můžete držet odděleně. Další z funkcí, o kterých se hovoří, je třeba možnost vyhledávání uživatelů podle uživatelského jména, jako tomu je na Instagramu. O tom, kdy budou tyto funkce uvedeny do ostrého provozu prozatím vývojáři WhatsAppu mlčí.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)