Foto: Pixabay

Nastavení profilové fotky

Prvním krokem při nastavování profilu je zvolit vhodnou profilovou fotku. Profilová fotka je první věc, kterou vidí vaši kontakty, když se podívají na váš profil. Proto by měla být kvalitní a reprezentovat vás. Můžete zvolit fotku z vaší galerie, nebo si ji můžete vyfotit přímo v aplikaci. Důležité je mít na paměti, že profilová fotka by neměla být příliš rozmazaná nebo tmavá, aby byla snadno rozpoznatelná.

Nastavení statusu

WhatsApp status je skvělý způsob, jak sdílet své myšlenky, nálady nebo aktivity se svými kontakty. Můžete si vybrat ze seznamu předdefinovaných statusů nebo si můžete vytvořit vlastní. Pokud si chcete vytvořit vlastní status, klikněte na tlačítko „Nastavení statusu“ a poté na tlačítko „Napsat status“. Můžete napsat text nebo přidat fotku nebo video. Je důležité si uvědomit, že status je viditelný pouze po omezenou dobu.

Nastavení jména

Dalším důležitým krokem je nastavení jména. Vaše jméno by mělo být jasné a snadno rozpoznatelné. Můžete si vybrat libovolné jméno, které se vám líbí, nebo použít své skutečné jméno. Pokud si přejete změnit své jméno, klikněte na tlačítko „Nastavení“ a poté na tlačítko „Účet“. Poté klikněte na „Profil“ a zde můžete upravit své jméno.

Nastavení popisu

Popis je další věc, kterou můžete nastavit ve svém profilu. Tento popis by měl být krátký a výstižný. Můžete zde napsat něco o sobě, nebo jen krátký vtip. Je to výborný způsob, jak vám vaši kontakty lépe porozumí.

Nastavení oznámení o zobrazení

Dalším důležitým krokem při nastavování profilu je nastavení oznámení o zobrazení. Tato funkce umožňuje vidět, kdy byla vaše zpráva přečtena vašimi kontakty. Pokud si přejete povolit tuto funkci, klikněte na tlačítko „Nastavení“ a poté na tlačítko „Účet“. Poté klikněte na „Soukromí“ a zde můžete povolit nebo zakázat tuto funkci.

Nastavení oznámení o posledním přihlášení

Další funkcí, kterou můžete nastavit, je oznámení o posledním přihlášení. Tato funkce umožňuje vidět, kdy jste se naposledy přihlásili do aplikace WhatsApp. Pokud si přejete povolit tuto funkci, klikněte na tlačítko „Nastavení“ a poté na tlačítko „Účet“. Poté klikněte na „Soukromí“ a zde můžete povolit nebo zakázat tuto funkci.

Nastavení soukromí

Nakonec je důležité mít nastavené soukromí vašeho profilu. Můžete si zvolit, kdo může vidět vaši profilovou fotku, status, jméno a popis. Pokud si přejete změnit nastavení soukromí, klikněte na tlačítko „Nastavení“ a poté na tlačítko „Účet“. Poté klikněte na „Soukromí“ a zde můžete upravit svá nastavení.

Výše uvedené kroky jsou důležité, aby byl váš profil na WhatsAppu správně nastaven a aby bylo snadné komunikovat s vašimi kontakty. Mějte na paměti, že aplikace WhatsApp má řadu funkcí, které mohou být nastaveny, aby odpovídaly vašim potřebám. Je tedy důležité se podívat na další nastavení aplikace, aby byla vaše zkušenost s WhatsAppem co nejlepší.

Zdroj: WhatsApp.com