Foto: Pixabay

Zálohování vašich chatů v aplikaci WhatsApp je klíčovým krokem, abyste mohli přenést své konverzace na nový telefon. Tento postup zajistí, že všechny vaše konverzace, fotografie a videa budou uloženy v cloudu a budou přístupné z vašeho nového zařízení.

Po přihlášení k účtu WhatsApp na vašem novém telefonu máte možnost obnovit chaty ze zálohy. Pokud jste vytvořili zálohu na svém starém telefonu, budete mít možnost obnovit vaše konverzace a přílohy. Po dokončení procesu obnovení se všechny vaše konverzace, fotografie a videa automaticky zobrazí na vašem novém zařízení.

Existují také nástroje třetích stran, jako je například „Backuptrans“, které umožňují zkopírovat konverzaci z WhatsAppu ze starého telefonu do nového. Tyto nástroje mohou být užitečné, pokud preferujete přenos konverzací a příloh mezi zařízeními bez nutnosti zálohování do cloudu.

Foto: Pixabay

  1. Zálohování chatů v aplikaci WhatsApp –  Prvním krokem je zálohování chatů v aplikaci WhatsApp na vašem starém telefonu. Tento postup zajistí, že vaše konverzace, fotografie a videa budou uloženy v cloudu a budou přístupné z vašeho nového zařízení. Chcete-li provést zálohování chatů, otevřete aplikaci WhatsApp a přejděte do Nastavení> Chaty> Zálohování chatu. Zde můžete zvolit možnosti zálohování, včetně času a frekvence zálohování, a také uložit zálohu na Google Drive nebo iCloud.

  2. Přihlaste se na novém telefonu –  Po přihlášení na svém novém telefonu ke svému účtu Google nebo iCloud si stáhněte a nainstalujte aplikaci WhatsApp z obchodu Google Play nebo App Store. Po instalaci aplikace WhatsApp přihlaste se k účtu pomocí stejného telefonního čísla jako na vašem starém telefonu.

  3. Obnovení chatu z zálohy – Po přihlášení se k účtu budete mít možnost obnovit chaty ze zálohy. Pokud jste vytvořili zálohu v kroku 1, budete mít možnost obnovit vaše konverzace a přílohy. Klikněte na tlačítko „Obnovit“ a vyčkejte na dokončení procesu obnovení. Poté se všechny vaše konverzace, fotografie a videa automaticky zobrazí na vašem novém telefonu.

  4. Použití třetí strany nástrojů – Existují také nástroje třetích stran, jako je například „Backuptrans“, které umožňují zkopírovat konverzaci z WhatsAppu ze starého telefonu do nového. Tyto nástroje umožňují přenos konverzací a příloh mezi zařízeními bez nutnosti zálohování do cloudu. Tyto nástroje však obvykle vyžadují nákup licence nebo placenou verzi.

Po dokončení těchto kroků byste měli mít všechny své konverzace z vašeho starého zařízení uložené na vašem novém telefonu a můžete pokračovat v chatování se svými přáteli a rodinou. Pamatujte si však, že zálohování chatu v WhatsAppu je důležité nejen při přechodu na nové zařízení, ale také jako ochrana před ztrátou dat.

Pokud máte problémy s přenosem chatů, můžete se také obrátit na podporu WhatsAppu. Mnoho uživatelů má podobné zkušenosti a podpora by vám měla být schopna pomoci.

V neposlední řadě, pokud využíváte aplikaci WhatsApp pravidelně, doporučujeme pravidelně zálohovat své chaty, aby byly v bezpečí. To může být prováděno automaticky nebo manuálně, podle vašich preferencí.

Doufáme, že vám tento postup pomohl zkopírovat vaše konverzace z WhatsAppu ze starého zařízení do nového. S novým telefonem můžete bez starostí pokračovat v komunikaci se svými blízkými a dále si užívat všechny funkce této populární aplikace.

Zdroj: WhatsApp.com