Foto: Pixabay

Do oblíbené komunikační aplikace přišla další aktualizace testovací verze, ve které jsou zároveň i další nové funkce. Některé funkce, které WhatsApp nabízí jsou celkem nedůležité a někteří je ani nevyužijí. Jiné naproti tomu využije takřka každý. Právě do této druhé kategorie patří i nová funkce.

Každý se jistě setkal s tzv. „otravovači“ neboli nevyžádanými telefonními hovory z nejrůznějších marketingových průzkumů nabízejících buď nějaký výhodný produkt nebo žádající pár odpovědí na otázky. Zákon sice v současné době jejich počínání limituje, nicméně stále se vyskytují.

Foto: Pixabay

Přesně na tato telefonní čísla se nová funkce WhatsAppu zaměřuje, protože dá uživateli možnost zbavit se nevyžádaných hovorů z telefonních čísel, která nejsou uložena v telefonním seznamu. Tato funkce dostala název „Ztišení neznámých čísel“ a obratem po aktivaci začne dělat svou práci.

Jakmile se vám tedy pokusí dovolat někdo, kdo není ve vašich kontaktech, bude automaticky odmítnut. Nicméně do historie vašich hovorů se tato aktivita uloží. V tuto chvíli jde pouze o hovory, ale je více než jisté, že by uživatelé uvítali podobnou funkci i pro textové zprávy. Uživatelé, které obtěžují nevyžádané zprávy, mají jedinou možnost – po první zprávě si zablokovat dané telefonní číslo. O termínu nasazení do ostrého provozu prozatím WhatsApp mlčí.

Zdroj: WABetaInfo.com (odkaz)