Foto: Freepik

Nově by totiž měli umožnit převést veškerou starou konverzaci do nového mobilního telefonu pomocí obyčejného QR kódu. Celý proces migrace dat je tak velice zjednodušen. Nezáleží pak jestli budete migrovat data na Android či iOS. Pokud chcete tuto novinku využít, musíte mít samozřejmě nainstalovanou poslední verzi aplikace WhatsApp na obou zařízeních.

Dále si obě zařízení připojte ke stejné WiFi síti. Ve starém telefonu si otevřete „Nastavení“ a následně vyberte „Chaty“ a „Přenos chatu“. Tím získáte vygenerovaný a unikátní QR kód, který jen novým telefonem naskenujete a dokončíte celý proces migrace.

Uživatelé se museli doposud spoléhat jen na aplikace třetích stran, což byla pro WhatsApp ostuda. Je jasné, že funkce vyvinutá přímo WhatsAppem je daleko bezpečnější. Vaše šifrovaná data jsou totiž sdílena jen mezi dvěma zařízeními prostřednictvím místní sítě, což je umocňuje bezpečnost při přenosu dat.

Je pravdou, že WhatsApp již umožňoval přesun chatu mezi zařízeními s iOS a Andriodem, ale zcela logicky je prosté naskenování QR kódu efektivnější a jednodušší. Navíc byla představena i funkce umožňující sdílet jeden účet na více zařízeních. Můžete tak mít svůj chat na mobilním telefonu, počítači i na tabletu.

Zdroj: Gizmochina.com (odkaz)