Foto: Pixabay

Posílání souborů pomocí WhatsApp je běžnou praxí, která se stala velmi populární v dnešní době digitálního věku. Ať už jde o fotografie, dokumenty nebo videa, WhatsApp umožňuje uživatelům snadno sdílet soubory s přáteli a rodinou.

Nicméně, co když se soubor, který chcete poslat, zdá být příliš velkým pro WhatsApp? WhatsApp má sice limit pro velikost souboru, ale existují způsoby, jak tento limit obejít a poslat libovolně velký soubor přes tuto platformu.

Nejprve musíte mít na paměti, že limit pro velikost souboru na WhatsApp je 100 MB pro iOS a 64 MB pro Android. Pokud chcete poslat soubor, který je větší než tento limit, můžete použít následující metody:

  1. Použití cloudových úložišť: První možností, jak poslat velký soubor, je použití cloudových úložišť, jako je Google Drive, Dropbox nebo OneDrive. Tyto platformy umožňují uživatelům sdílet soubory a umožňují vám posílat soubory přes WhatsApp. Stačí nahrát soubor do svého úložiště, vygenerovat odkaz ke sdílení a odeslat ho přes WhatsApp.

  2. Použití webové verze WhatsApp: Druhou možností, jak poslat velký soubor, je použití webové verze WhatsApp. Pokud jste na počítači, můžete přistupovat k WhatsApp přes webový prohlížeč. Tím získáte přístup ke všem funkcím, které nabízí aplikace na vašem smartphonu, včetně posílání souborů. Stačí přetáhnout soubor do konverzačního okna a odeslat.

  3. Použití aplikací třetích stran: Existuje několik aplikací třetích stran, které umožňují uživatelům posílat velké soubory přes WhatsApp. Tyto aplikace mohou být staženy z Google Play nebo App Store. Mezi nejpopulárnější patří například Send Anywhere, WeTransfer nebo Filemail. Tyto aplikace umožňují uživatelům nahrávat a sdílet soubory a poté je odeslat přes WhatsApp.

Je však třeba mít na paměti, že tyto aplikace třetích stran mohou být nebezpečné a mohou ohrozit vaše soukromí. Proto je důležité mít napaměti bezpečnostní opatření při používání jakéhokoli typu aplikace třetí strany. Je vhodné si přečíst recenze aplikace a zjistit, zda ji mohou používat ostatní uživatelé bez problémů.

Dalším důležitým aspektem je, že některé soubory, jako jsou například audio nebo video soubory, mohou být příliš velké k odeslání přes WhatsApp, i když jsou pod 100 MB. To proto, že WhatsApp komprimuje soubory při jejich odesílání, což může vést k poklesu kvality videa nebo zvuku. V takovém případě je lepší soubory poslat přes cloudové úložiště, aby si mohli příjemci stáhnout původní nekomprimovaný soubor.

Výše uvedené metody jsou efektivní způsoby, jak poslat velké soubory přes WhatsApp. Pokud však chcete být absolutně jisti, že váš soubor bude doručen bez problémů, nejlépe je použít cloudové úložiště, zejména pokud jde o soubory s velkou velikostí. To zaručí, že příjemce dostane původní nekomprimovaný soubor a zachová se jeho kvalita.

V každém případě, ať už se rozhodnete jakoukoliv metodu použít, je důležité si uvědomit, že posílání velkých souborů přes WhatsApp může být pomalé a náročné na data. Pokud tedy používáte mobilní data, ujistěte se, že máte dostatek datového balíčku nebo použijte Wi-Fi připojení.

V závěru lze říci, že WhatsApp je skvělou platformou pro sdílení souborů s přáteli a rodinou, a s použitím těchto metod můžete poslat libovolně velký soubor přes tuto aplikaci. Pokud budete mít na paměti bezpečnostní opatření a použijete správnou metodu, posílání souborů přes WhatsApp bude snadné a bez problémů.

Zdroj: WhatsApp.com