Foto: Pixabay

I když je WhatsApp nejpopulárnější chatovací aplikací a vývojáři se hlavně v poslední době snaží přinášet stále řadu novinek, je tu spoustu věcí, které by uživatelé ocenili. Řeč je například o možnosti zasílat přes WhatsApp velké soubory. Doposud byl totiž jedinou schůdnou možností odkaz v chatu nebo v emailu na nějaké cloudové úložiště.

Začneme u toho nejjednoduššího – u obrázků. Dnešní chytré telefony dokážou vyfotit fotku ve vysoké kvalitě, což s sebou přináší i větší nároky na úložiště. WhatsApp má zabudovanou jednu chytrou funkci, pomocí které si můžete nastavit kvalitu odesílaných obrázků. Postup je pak stejný na Androidu i na iPhonu. Stačí, když otevřete Nastavení > Úložiště a data > Kvalita nahrávání médií. Zde pak vyberte požadovanou kvalitu média, které chcete nahrát. Nejúspornější variantou je pak spořič dat.

Foto: Pixabay

V praxi je důležité si uvědomit, proč fotografii zasíláme. Pokud je to jen foto skupiny přátel, postačí i nízká kvalita. Pokud zasíláme fotku, kterou chceme použít na plakát či kalendář, je lepší zvolit vyšší kvalitu. Pokud potřebujete ale zaslat dlouhé video či kvalitní obrázek ve vysoké kvalitě, je nejlepším řešením použít cloudové úložiště.

Je pak jedno, zda se bude jednat o Disk Google, iCloud nebo OneDrive. Tyto cloudové služby jsou pak většinou omezeny kapacitně. Lze to však ale také udělat tak, že si větší soubor nahrajete na cloudové úložiště a po sdílení souboru ho můžete zase z úložiště odstranit. Nahrání požadovaného souboru na úložiště pak můžete provést přímo z vašeho zařízení, a to buď přes Soubory Google, Fotky Google nebo Disk Google.

U sdíleného souboru musíte pouze zadat možnost sdílení souboru pomocí odkazu a viditelnost pro kohokoliv. Tento odkaz pak jen zadejte do vašeho chatu a odešlete. Existují i další možnosti, jako například služba WeTransfer, uschovna.cz nebo uloz.to. Většinou je možné tímto způsobem zaslat libovolně velké soubory.

Zdroj: AndroidAuthority.com (odkaz)