Foto: Pixabay

Nedávno jsme vás informovali o tom, že známý americký podnikatel a miliardář, Elon Musk, uvažuje o tvorbě vlastní sociální sítě ve stylu Twitter (zde). Původní spekulace o tvorbě vlastní sociální sítě se však nepotvrdily, protože nyní uveřejnila agentura Reuters, že Elon Musk zakoupil akcie sociální sítě Twitter.

Dohromady vlastní 73,5 milionů akcií této společnosti v hodnotě 64 miliard korun, což je zhruba 9,2 % společnosti. Stejně jako vše, co souvisí s Elonem Muskem, tak i hodnota akcií společnosti Twitter prudce vzrostla, a to o více než 25 procent. V tuto chvíli se tak prodávají za zhruba 50 dolarů za jedinou akcii. Jeho investice se tak rázem znásobila.

Foto: Pixabay

Elon Musk je známý mimo jiné jako vášnivý uživatel sociální sítě Twitter a většinu svých nápadů, úspěchů i neúspěchů sdílí s veřejností právě přes tuto sociální síť. Důkazem jeho popularity na Twitteru je i počet jeho odběratelů, který činí 80 milionů lidí. Na základě jeho příspěvků pak vznikají četné články v médiích po celém světě.

Minulý rok například pomocí obyčejných příspěvků na Twitteru zahýbal velice silně s hodnotou nejpopulárnější kryptoměny Bitcoinu, ale také ethereem či dogecoinem. Pro zvýšení hodnoty uveřejnil jen příspěvek, že jeho společnost je chce nakoupit. Co Elon Musk zamýšlí s Twitterem dál je otázka, ale dá se jen těžko předpokládat, že to bude pokojný akcionář bez nějakých nápadů.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)