Foto: Pixabay

Elon Musk je nejen generálním ředitelem společnosti Tesla a SpaceX, ale také určitou hybnou silou pro Bitcoin, jehož hodnotu dokáže ovlivnit pomocí svých příspěvků Twitteru. V blízké budoucnosti se možná ale stane ředitelem další společnosti.

V sérii příspěvků na Twittwer totiž Musk o víkendu prohlásil, že není spokojený s tím, jak Twitter funguje a dodal, že by bylo zapotřebí několik změn. Přímo na Twitteru se dotázal lidí, zda věří, že Twitter „důsledně dodržuje zásady svobodného projevu jako nezbytnost pro funkční demokracii“.

Vyzval pak své odběratele, aby zvážili odpověď bedlivě, protože důsledky průzkumu budou prý důležité. Do hlasování se zapojilo přes 2 milióny odběratelů a většina z nich zvolila, že není spokojená s Twitterem a nevěří mu. Načež se Musk znovu dotázal, zda je potřeba nová platforma.

Jeden z uživatelů pak navrhl Elonovi, zda by neuvažoval o vlastní sociální síti, která by se stávala z open source algoritmů, kde by svoboda slova byla na prvním místě, ale zároveň byla potlačena jakákoliv propaganda. Mezi návrhy se také objevilo, že by Musk mohl rovnou koupit Twitter.

Ani tuto variantu Musk neodmítl a zavtipkoval, že by logo Twitteru změnil na logo krpytoměny Doge. Je zajímavé, že Musk se zajímá o svobodu slova, když vlastně nebyl ze strany Twitteru nikdy cenzurován. Každopádně pokud přijde se sociální sítí, která by byla bez cenzury, bez reklam a decentralizovaná, mohlo by to skutečně způsobit revoluci. Jak známe Muska, nebyla by to obyčejná síť, ale určitě by ji něčím vylepšil.

Zdroj: Mashable.com (odkaz)