Foto: Pixabay

V minulosti jsme vás již informovali (zde) o tom, že americký technologický gigant Amazon se chystá koupit hollywoodské studio MGM proslavené díky řvoucímu lvu. Důvodem je snaha rozšířit streamovací služby patřící Amazonu – Amazon Prime.

Díky tomuto obchodu by získal Amazon přístup ke všem populárním filmům včetně série James Bond. Ty by pak s největší pravděpodobností využil pro své streamovací služby

Celý obchod musel ještě přezkoumat regulační úřad spadající pod Evropskou Komisi. Ten nově zjistil, že by případná fúze neměla výrazným způsobem ohrozit konkurenci či tvorbu filmů a audio-visuálních děl. Je to možná také kvůli tomu, že doposud nemělo studio MGM příliš velké možnosti v souvislosti se streamováním svých filmů a seriálů, a proto to nebude pro tuto oblast žádná zátěž.

Nyní již Amazonu chybí jen schválení od Federální obchodní komise. Zde by mohl nastat problém, protože se spekulovalo, že tato komise chce fúzi napadnout antimonopolní žalobou.

To by ale vyžadovalo souhlas většiny komisařů. Definitivní rozhodnutí by mělo padnout již v druhé polovině března. Pokud do té doby nepodá komise námitku či žalobu, bude mít Amazon dveře dokořán.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)