Foto: Pixabay

Internetový prodejce Amazon, který vlastní nejbohatší člověk na světě Jeff Bezos, se rozhodl, že se chce zapojit ještě více do kinematografie. Má v plánu koupit světoznámé hollywoodské studio MGM, do kterého je ochoten investovat až 187 miliard korun. Díky tomuto obchodu by získal Amazon přístup ke všem populárním filmům včetně série James Bond. Ty by pak s největší pravděpodobností využil pro své streamovací služby.

Podobný obchod chystá i americká telekomunikační společnost AT&T (resp. její dceřiná společnost WarnerMedia), která se spojí se společností Discovery. Tím má vzniknout obrovský streamingový gigant, který má být konkurence Netflixu a Walt Disney. AT&T by tak získalo více než 100 mediálních značek, včetně Warner Bros, HBO, CNN, Cartoon Network, Eurosport a další.

Amazon však chce všechny tyto konkurenty překonat. MGM Holdings, resp. MGM Studios, uvažují o svém prodeji již od minulého roku. Jedná se o více než sto let staré studio, jehož historie sahá až do začátků zlaté éry Hollywoodu a je známé mimo jiné pro řvoucího lva ve svém znaku.

Veškeré tyto plánované akvizice přicházejí akorát v době, kdy lidé přestávají mít zájem o satelitní nebo kabelové televize, ale kvůli nedostatku času upřednostňují streamovací služby. Na Streamu si můžete pustit film kdykoliv chcete a nejen, když se vysílá. Toho si jsou všichni vědomi a právě proto nyní probíhají závody o skupování značek a titulů.

Zdroj: Variety.com (odkaz)