Zdroj: Pixabay (odkaz)

O problémech, se kterými se potýká Pornhub díky svým nekalým praktikám jsme vás již informovali. Hlavním problémem byly zveřejněná videa týkající se nezletilých, znásilňování či dalšího zneužití. Původně se myslelo, že počet závadných videí resp. obětí půjde do jednotek tisíců.

Vyšetřování však ukázalo daleko horší skutečnost. Z původních 13 milionů videí musel Pornhub vymazat všechny, kde bylo podezření na spáchání trestného činu z důvodu neověřeného zdroje. Celkově tak bylo vymazáno 8 milonů videí.

Podle Pornhubu jde o novou politiku, že videa smí nahrávat pouze ověření uživatelé. Navíc se Pornhub vyjádřil v tom smyslu, že jde jen o kampaň vedenou hnutím TraffickingHub, což je iniciativa, která ve skutečnosti bojuje proti zneužívání lidí a dětí.

„Pornhub by si měl uvědomit, že smazáním důkazů o zločinu se ho nezbaví. Nyní je čas na spravedlnost. Když byl Harvey Weinstein odhalen ohledně znásilnění žen, nemohl říct ‚slibuji, že už to neudělám‘, zahodit důkazy a vyhnout se vězení. Ani Pornhub by neměl.“

S Pornhubem již přestali spolupracovat i společnosti Visa a Mastercard, které zprostředkovávali platbu za prémiové služby. Jedinou reálnou variantou jsou tak kryptoměny. Konkrétně jsou podporovány: Verge (XVG), Tron (TRX), Tether (USDT), Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Dash (DASH), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC), Monero (XMR), NEM (XEM), Tether (USDT), Tron (TRX), Verge (XVG), ZCash (ZEC) a Waves (WAVES).

Zdroj: Reuters.com (odkaz)