Zdroj: Pixabay (odkaz)

V minulém článku jsme vás informovali o tom, že největší pornografický portál čelí mnoha žalobám, protože jsou důvodná podezření, že sdílí videa nezletilých, znásilnění či videa natočená s podnapilými dívkami bez jejich souhlasu. Z tohoto důvodu už konec své spolupráce oznámili platební portály Paypal, Mastercard a Visa.

V důsledku všech těchto opatření se s okamžitou platností rozhodl Pornhub zastavit možnost stahování čehokoliv, nahrávání čehokoliv a v současné době prý uvažuje o změně svých podmínek. Jedinou výjimku v nahrávání videí mají vybraní ověření uživatelé. V tuto chvíli mohl nahrávat videa kdokoliv a jak bylo zdokumentováno v The New York Times bylo mezi nimi tisíce klipů se znásilněním a pohlavním zneužíváním dětí.

Podle vyjádření Pornhubu by se měla v příštím roce posílit moderátorská skupina, která nyní čítá pouhých 80 lidí, což v porovnání s Facebookem je skutečně chabé, ten totiž má 15 000 moderátorů. Sdílení závadných videí však má za následek mnoho sebevražd, zničených pověstí a zničených životů. Pokud skutečně dojde až k soudu, který by zcela objektivně mohl Pornhub prohrát, hrozí v konečném důsledku i velké sankce a případně i omezení činnosti webu.

Zdroj: PCmag.com (odkaz)