Zdroj: Pixabay

Poté, co se ke společnosti Huawei obrátil Google zády se očekávalo, že to Huawei položí nebo při nejmenším, že se bude soustředit pouze na domácí čínský trh. Huawei se ale nenechal zastrašit a operativně začal vyvíjet svůj vlastní operační systém Harmony OS.

Podle předběžných zpráv by tento nový operační systéme měl být rychlejší a v mnoha věcech i lepší než dosud nejpoužívanější Android. Nyní přišel Huawei s tím, že by svůj vyladěný operační systém začal nabízet i konkurenčním společnostem a začal by respektive přetahovat klienty Androida.

Mezi první klienty Harmony OS by mohl patřit třeba populární Honor. Prozatím jsou i u nás k dispozici telefony Huawei s starší verzí Androida a nadstavbou EMUI a samozřejmě bez Google Mobile Services. Klasický obchod pro aplikace Google Play tak nahradila Huawei App Gallery.

Nabízí se i možnost, že by ho třeba pro čínský trh, kde jsou služby Google prakticky zakázány, využívat i značky jako Xiaomi, Opo, Lenovo a další. Ať už to dopadne jakkoliv, Huawei má svůj čínský trh, kde zabírá zhruba polovinu trhu, jistý a pokud někomu nevadí absence Googlu, může prorazit i v jiných zemích.

Zdroj: Forbes.com