Zdroj: Pixabay

Poté, co jsme vás informovali o tom, že na univerzitě v Hirošimě přišli na vlnovou délku ultrafialového záření, která dokáže spolehlivě zabít koronavirus a zároveň neublížit lidem, přichází další „zaručený“ recept proti koronaviru, tentokrát z Austrálie.

Jedná se o australský nosní sprej, který vyrábí společnost Ena Respiratory. Podle jejich tvrzení by pravidelné užívání tohoto nosního spreje mohlo ochránit jedince před nákazou koronaviru až na 96%. Při testování na fretkách bylo dosaženo velice pozitivních výsledků.

„Jsme ohromeni, do jaké míry je tato léčba účinná.Posílením přirozené imunity u fretek jsme zaznamenali rychlé zničení viru. Pokud by na léčbu obdobně reagovali lidé, byly by benefity léčby dvojsečné. Jednotlivci, kteří by byli viru vystaveni, by ho rychle porazili. Zároveň by léčba zaručovala, že onemocnění proběhne jen s velice mírnými příznaky. To by bylo velmi přínosné zejména pro ty nejzranitelnější členy naší komunity. Dalším pozitivem je rychlost reakce, která by tak minimalizovala přenos infekce na dalšího člověka.“

Původně byl tento nosní sprej určen pouze k běžnému posílení imunity a jako prevence proti nachlazení. Tento nosní sprej pak byl otestován státní agenturou spadající pod britské ministerstvo zdravotnictví a sociální péče Public Healt England (PHE). Princip je takový, že daný sprej prý působí jako prevence proti množení viru v respiračním traktu.

Podle vedoucího výzkumu a ředitele PHE, Milese Carrolla, prokázal tento výzkum, že posilování imunity snižuje poměrně zásadním způsobem riziko nákazy. Společnost Ena Respiratory chce co nejvíce urychlit svůj klinický vývoj, a proto hledá sponzory, kteří by ji pomohli i s celosvětovou distribucí pod oficiálním názvem INNA-051.

Zdroj: Pharmaceutical-technology.com