Foto: Freepik

V posledních letech se stále více mluví o bezpečnosti na silnicích, přičemž jedním z často opomíjených, ale klíčových faktorů je zrak řidičů. Zatímco moderní technologie a bezpečnostní prvky vozidel se neustále vyvíjejí, schopnost řidiče dobře vidět zůstává nepostradatelná. Bohužel, s postupem času se zrak zhoršuje, což si mnozí řidiči nechtějí přiznat nebo tento fakt jednoduše ignorují. Jak ukazují nedávné průzkumy, problém se zrakem je v České republice daleko rozšířenější, než bychom si mohli myslet. To vedlo k návrhům na zavedení pravidelných očních prohlídek pro všechny řidiče bez ohledu na věk, což by mohlo výrazně přispět k prevenci dopravních nehod.

Stárnutí a zrak: Nepříjemná realita

Jak stárneme, naše tělo prochází různými změnami, které mohou ovlivnit naši schopnost vykonávat každodenní činnosti, a to včetně řízení. Zrak je jedním z těch smyslů, který se s přibývajícím věkem přirozeně zhoršuje. Zatímco někteří lidé mají problémy s viděním na blízko, jiní mohou mít potíže s viděním na dálku. Tento stav, který postihuje většinu populace po čtyřicítce, je přirozeným důsledkem stárnutí očí. Bohužel, mnozí řidiči tyto změny ignorují a pokračují v řízení bez korekce zraku, což představuje vážné riziko nejen pro ně samotné, ale i pro ostatní účastníky silničního provozu.

Foto

Alarmující statistiky: Zrakové vady mezi českými řidiči

Nedávné průzkumy, které zkoumaly zrakovou kondici českých řidičů, odhalily znepokojivé skutečnosti. Až 71 % českých řidičů má nějakou formu zrakové vady, přičemž 8 % z nich má zrak natolik špatný, že by za volant vůbec neměli usednout. Přesto tito lidé denně usedají za volant, často bez potřebných brýlí nebo s nevhodnou korekcí zraku. Pro srovnání, toto procento je výrazně vyšší než počet řidičů, kteří usedají za volant pod vlivem alkoholu nebo drog. Zatímco dopravní nehody způsobené alkoholem jsou pečlivě evidovány, nehody způsobené špatným zrakem zůstávají často nepovšimnuty, přestože mohou mít stejně fatální následky.

Nejen alkohol a drogy: Zrak jako podceňovaný rizikový faktor

Špatný zrak může mít stejně devastující dopad na schopnost řídit jako alkohol nebo drogy. Řidič, který nevidí dobře, může mít potíže s rozpoznáním dopravních značek, překážek na silnici nebo jiných vozidel včas, což může vést k tragickým nehodám. Například při rychlosti 90 km/h má řidič s dokonalým zrakem brzdnou dráhu kolem 80 metrů. Pokud však řidič trpí zrakovou vadou, například s 0,75 dioptrií a nepoužívá brýle, jeho brzdná dráha se může prodloužit až o polovinu, což může znamenat rozdíl mezi životem a smrtí.

Foto: Freepik

Autoklub a iniciativa „Slepí vrazi“

Tento alarmující stav vedl k vytvoření iniciativy „Slepí vrazi“, kterou podporoval Autoklub České republiky. Cílem této kampaně bylo upozornit na rizika spojená s řízením vozidla se špatným zrakem a povzbudit řidiče k pravidelným očním prohlídkám. Průzkum, který byl v rámci této kampaně proveden, zahrnoval téměř 4 300 lidí z 42 měst a obcí v Česku a na Slovensku. Výsledky byly šokující: pouze 28 % testovaných mělo zrak v pořádku nebo používalo správnou korekci. Tento výsledek poukázal na nutnost systémového řešení.

Povinné oční prohlídky: Potřebné, ale stále v nedohlednu?

Jedním z možných řešení by mohla být legislativa, která by nařídila povinné oční prohlídky pro řidiče v pravidelných intervalech. V současné době je zákonem stanoveno, že řidiči musí podstoupit oční prohlídku před získáním řidičského průkazu a poté ve věku 65 let při první povinné zdravotní prohlídce. Mezi těmito kontrolami však může uplynout mnoho let, během nichž se zrak může výrazně zhoršit.

Ministerstvo dopravy v minulosti naznačilo, že by takovou legislativní změnu mohlo zavést, a to na základě iniciativy některých poslanců, kteří chtěli zlepšit bezpečnost na silnicích. Zatímco někteří kritici by takový krok mohli považovat za obtěžování nebo za způsob, jak zvýšit příjmy pro lékaře, faktem zůstává, že pravidelné oční prohlídky by mohly zachránit životy. Pokud by každý řidič byl povinen každé dva roky podstoupit oční prohlídku, mohlo by to vést k výraznému snížení počtu dopravních nehod způsobených špatným zrakem.

Problém zodpovědnosti: Kdo ponese následky?

Zhoršení zraku je přirozenou součástí stárnutí, ale jeho ignorování může mít vážné důsledky. Pokud řidič způsobí nehodu kvůli špatnému zraku, měl by nést odpovědnost za své jednání, zejména pokud o své zrakové vadě věděl a neřešil ji. Bohužel, mnoho lidí se vyhýbá lékařským prohlídkám, pokud nejsou k nim přímo donuceni, což vede k situacím, kdy si neuvědomují závažnost svého stavu.

Zrak je pro řízení vozidla naprosto zásadní smysl. Přecenění svých schopností může vést k fatálním následkům nejen pro samotného řidiče, ale i pro ostatní účastníky silničního provozu. V případě, že by se podařilo prosadit povinné pravidelné oční prohlídky pro řidiče, mohl by to být krok správným směrem. Nejenže by to mohlo přispět k větší bezpečnosti na silnicích, ale také by to mohlo zvýšit povědomí o důležitosti péče o zrak.

Závěr: Co můžeme udělat již dnes?

I když povinné pravidelné oční prohlídky pro řidiče ještě nejsou legislativně zakotveny, každý z nás může podniknout kroky k ochraně svého zdraví a bezpečnosti na silnicích. Pokud jste řidič a již dlouho jste nebyli na očním vyšetření, zvažte návštěvu očního lékaře. I malá zraková vada může mít velké důsledky, pokud ji ignorujete. Kromě toho byste měli dbát na to, aby vaše brýle nebo kontaktní čočky odpovídaly aktuálním potřebám vašeho zraku.

Pamatujte, že bezpečnost na silnicích začíná u každého jednotlivce. Pravidelná kontrola zraku by měla být součástí zodpovědného přístupu k řízení. Možná se to zdá jako maličkost, ale v konečném důsledku může právě váš dobrý zrak zachránit životy.

Zdroj: Autozive.cz (odkaz)