Foto: Freepik

X, platforma dříve známá jako Twitter, vyvíjí novou funkci, která by mohla zásadně změnit způsob, jakým uživatelé interagují s příspěvky. Podle nezávislého výzkumníka aplikací Nimy Owjiho, který již dříve odhalil několik nevydaných funkcí, X nyní pracuje na možnosti deaktivace odkazů v odpovědích. Uživatelé budou moci zaškrtnout políčko, pokud nechtějí, aby ostatní mohli odpovídat s odkazy na jejich příspěvky. Tento krok by mohl výrazně snížit množství spamu a nevyžádaných reklam, které se na platformě objevují.

Christopher Stanley, vrchní ředitel pro bezpečnostní inženýrství ve společnosti X, potvrdil existenci této nové funkce. V reakci na příspěvek o této inovaci napsal: „Můj tým to postavil.“ Tato nová schopnost nejen že pomůže v boji proti spamovým robotům, ale také zabrání skutečným uživatelům v propagaci svých webových stránek prostřednictvím odpovědí na příspěvky jiných uživatelů. Může to však mít i vedlejší efekt v podobě omezení možnosti sdílet odkazy na legitimní zdroje, což by mohlo být problematické například při snaze vyvrátit falešné informace.

Foto: Freepik

Kromě této nové funkce Owji dříve zjistil, že X experimentuje s interní měnou, která má tvůrcům umožnit vydělávat peníze z jejich obsahu na platformě. Tento projekt přichází po období, kdy platforma čelila problémům s falešnými identitami a ověřováním uživatelů. V reakci na tyto problémy X vyvíjí nové funkce pro ověřování ID, které by měly zvýšit bezpečnost a důvěryhodnost uživatelských účtů.

X se také snaží rozšířit své služby a konkurovat platformám jako LinkedIn tím, že nabízí pracovní příležitosti ověřeným organizacím. Tento krok má za cíl přilákat více profesionálních uživatelů a posílit pozici X na trhu sociálních sítí. S těmito novými funkcemi a iniciativami X pokračuje ve svém úsilí zlepšovat uživatelský zážitek a udržovat bezpečné a efektivní prostředí pro všechny své uživatele.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)