Foto: Pixabay

I když Elon Musk sliboval, že po jeho zakoupení sociální sítě Twitter se tato kdysi sociální síť rozjede a stane se opět jednou z nejpopulárnějších, není tomu tak. V současné době spíše zažívá jednu z největších krizí ve své historii. Problém může být právě v kontroverzním majiteli, protože jako majitel má takřka neomezené možnosti a to se projevuje na jeho ukvapených rozhodnutích. 

Reakce uživatelů na sebe nenechala dlouho čekat a již nyní dochází k značnému odlivu. Elon Musk sice hledá někoho do ředitelského křesla místo sebe, ale prozatím nenašel vhodného kandidáta. Na tuto slabou chvilku samozřejmě reaguje i konkurence, která toho chce využít.

K této tématice uveřejnila tweet Lii Habermannová a konkrétně se týkají o vylepšení Instagramu mateřskou společností Meta. Instagram je sociální síť na sdílení obrázků a videí. Nyní má přijít i možnost sdílet textové příspěvky, čímž by Meta přímo zaútočila právě na Twitter.

Podle popisu tweetu Lii Habermannové se nové vylepšení až nápadně podobá Twitteru a budete se moci do ní přihlásit přes svůj instagramový účet. Prozatím bude možnost zasílat textové statusy na Instagramu omezena na 500 znaků, což je dvojnásobný limit, než povoluje Twitter. Zároveň budou moci uživatelé přidávat i odkazy, fotografie či videa.

Velkou výhodou pro uživatele instagramu bude možnost vybrat si, kdo může na váš příspěvek reagovat a odkazovat. Prozatím nikdo nemůže s jistotou říci, zda uživatelé hromadně přejdou z Twitteru k Instagramu, nicméně je jisté, že Twitteru roste obrovská konkurence, které se může pro něj stát fatální.

Zdroj: Mashable.com (odkaz)