Foto: Freepik

Na platformě X zveřejnili vývojáři Mapy.cz: „Plníme vám vaše přání a při navigaci si můžete nově zobrazit několik dodatečných informací. 💚 Stačí během cesty kliknout na navigační šipku a můžete si vybrat, zda chcete vidět svoji aktuální lokaci, nadmořskou výšku nebo za jak dlouho budete v dalším průjezdném bodu. ⏱️“

Co nové funkce přináší?

  1. Aktuální lokace: Uživatelé nyní mohou snadno zjistit svou přesnou polohu. To je obzvláště užitečné při navigaci v neznámém terénu nebo ve městech, kde je orientace někdy složitější.
  2. Nadmořská výška: Další novinkou je možnost zobrazit si aktuální nadmořskou výšku. Tato funkce je ideální pro turisty a cyklisty, kteří potřebují vědět, v jaké nadmořské výšce se nacházejí, což může být klíčové pro plánování trasy a hodnocení náročnosti terénu.
  3. Čas do dalšího průjezdního bodu: Navigační aplikace nyní také umožňuje zobrazit čas, za jak dlouho uživatel dorazí k dalšímu průjezdnímu bodu na trase. Tato funkce je výhodná pro lepší plánování cesty a odhady času příjezdu.

Jak tyto funkce využít?

Použití těchto nových funkcí je velmi jednoduché. Během navigace stačí kliknout na navigační šipku a vybrat si, kterou informaci chcete zobrazit. Tento krok je snadný a intuitivní, což znamená, že uživatelé mohou rychle a pohodlně přepínat mezi různými zobrazeními.

Pozitivní ohlasy od uživatelů

První reakce uživatelů na nové funkce byly veskrze pozitivní. Mnozí si pochvalují snadný přístup k dodatečným informacím, které jim pomáhají lépe plánovat cesty a zvyšují komfort při navigaci. Mapy.cz tímto krokem opět ukazují, že naslouchají svým uživatelům a neustále pracují na zlepšování svých služeb.

Mapy.cz se dlouhodobě snaží poskytovat kvalitní a inovativní řešení pro navigaci a mapové služby, a tyto nové funkce jsou dalším krokem k tomu, aby uživatelům nabízely co nejlepší zážitek. Pokud ještě nemáte aplikaci Mapy.cz, rozhodně stojí za to ji vyzkoušet a objevit všechny nové možnosti, které nabízí.

Zdroj: Mapy.cz